Met de zomer in mijn bol had ik zin in een lekker fris bakseltje. Een hap van deze cake maakt dat ik mij even op een tropisch eiland waan.
Recept
Ingrediënten
500 g Optimel Citroen kwark
100 ml Verse sinaasappelsap
105 g Eiwit*
50 g Kokosmeel
50 g Havermeel
50 g Steviala Kristal Sweet vanille of een beetje van een ander zoetmiddel
6 g Bakpoeder
100 g Mangoblokjes (Vers of diepvries)
15 g Steviala Ery-bronze**
*Je kunt 4 eieren scheiden of eiwit uit een flesje gebruiken. Dit vind je bij Jumbo en AH van het merk Two Chicks.
**Optioneel. Het zorgt voor een krokante bovenkant.
Bereidingswijze
-Bekleed een cake bakvorm met bakpapier. Dat gaat het makkelijkst als je een vel bakpapier nat maakt onder de kraan en vervolgens goed uitknijpt. Het bakpapier is nu een slappe lap geworden die welwillend in de bakvorm blijft liggen.
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Meng alle natte ingrediënten door elkaar in een ruime kom.
-Voeg kokosmeel, havermeel, Steviala kristal sweet vanille en bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
-Snijd de mangoblokjes nog iets kleiner en meng ze door het beslag.
-Schep het beslag in de bakvorm en bestrooi de bovenkant eventueel met Steviala Ery-bronze.
-Bak de cake +/- 55 minuten in het midden van de oven op een rooster. Laat de cake in de oven afkoelen en vervolgens buiten de oven.
Voedingswaarde per 1/12 deel
68,6 kcal
0,9 g vet
8 g koolhydraten
2,2 g vezels
5,1 g eiwit