Broccoli is een populaire groente en dat is goed! Want weet je dat slechts 60 gram broccoli is genoeg voor de ADH aan vitamine C! En 80 gram broccoli is genoeg voor de ADH vitamine K. Daarnaast zit het boordevol vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B11 (foliumzuur), vitamine A en E. Vitamine A, C en E zijn de sterkste antioxidanten onder de vitaminen. Eet het dus vooral lekker vaak!

Dit keer maakte ik een salade met als hoofdingrediënt broccoli. Samen met enkele andere ingrediënten maak je in een handomdraai een zomerse maaltijd klaar.

Recept

Ingrediënten voor 2 personen
2 Broccoli’s a 500 g
1 Pink Lady appel
1/2 Rode ui
100 g Rode pitloze druiven
50 g Witte kaas blokjes (Apetina)
75 g Magere kwark
40 g Remia Friteslijn
5 g Grove mosterd
Peper en zout
Gerookte paprikapoeder

Bereidingswijze
-Vul de waterkoker met water en zet deze aan.
-Snijd een stuk van de stelen van de broccoli’s en verdeel de broccoli’s in roosjes. Ik hield 600 g over.
-Doe de broccoliroosjes eventueel samen met wat zout in een grote steelpan. Giet er het kokende water op en zet op hoog vuur.
-Kook de broccoli in +/- 10 minuten beetgaar en giet het af in een vergiet. Laat goed uitlekken.
-Snijd ondertussen de halve rode ui in dunne halve ringen. Ik hield 60 g over.
-Maak van de kwark, Friteslijn, grove mosterd en eventueel wat peper en zout een sausje.
-Snijd de appel aan vier kanten langs het klokhuis af. Snijd de stukken appel in dunne plakjes.
-Halveer de druiven.
-Doe de gekookte broccoli in een grote kom. Meng er het sausje door.
-Verdeel de broccoli over de borden.
-Garneer de salade met de rode ui, appel, druiven, witte kaas blokjes en wat gerookte paprikapoeder.

 

Voedingswaarde per portie

288 kcal

11 g Vet

25 g Koolhydraten

12 g Vezels

17 g Eiwit