Nu de dagen weer kort zijn staat er weer regelmatig een stamppot of ovenschotel op tafel. Dit is een combinatie van beiden. Een ideaal gerecht, want je kunt het de dag vooraf al klaarzetten. Fijn als je nog gaat sporten!

Dit recept is genoeg voor 2 personen.

Recept

Ingrediënten
– 2 Zoete aardappels
– 1 Prei
– 50 g Gele paprika
– 50 g Rode paprika
– 75 g Zachte geitenkaas (Chauvroux)
– 25 g Ongebrande walnoten
– Peper en zout

Bereidingswijze
– Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Ik had 775 gram aardappel.
– Doe ze in een kookpan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net niet onder staan. Voeg zout toe indien gewenst. Kook de aardappelen tot ze zacht en gaar zijn.
– Snijd ondertussen de prei in halve ringen. Ik hield 140 g prei over. Doe de gesneden prei in een zeef of vergiet en was het met koud water en laat goed uitlekken.
– Snijd de gele- en rode paprika in kleine blokjes. Warm een koekenpan met goede anti aanbaklaag op vuur. Gebruik een vetstof naar keuze. Ik heb PAM spray gebruikt.
– Verwarm de oven alvast voor op 250 graden of zet de grill op de hoogste stand.
– Roerbak de prei en paprika +/- 4 minuten in de koekenpan. Breng op smaak met zout en peper naar behoefte.
– Giet de aardappelen af en stamp met een pureestamper fijn. Roer de gebakken prei en paprika door de aardappelpuree.
– Schep de stamppot in een ovenschaal. Verdeel de geitenkaas en walnoten hierover.
– Zet de stamppot +/- 5 minuten in de oven.

Indien je de stamppot vooraf hebt bereidt en deze koud is, kun je deze eerst even opwarmen in de magnetron en daarna nog even in de oven of onder de grill zetten.

Voedingswaarde per portie:

559,5 kcal

14,5 g vet

89 g koolhydraten

13 g vezels

12 g eiwit