Ingrediënten (4 personen)
▪️1 kg zoete aardappel
▪️2 tl uienpoeder
▪️2 tl knoflookpoeder
▪️2 tl gerookt paprikapoeder
▪️2 el traditionele olijfolie
Bereiding
▪️Verwarm de oven voor op 230 °C.
▪️Schil de zoete aardappelen, snijd in dikke frites en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
▪️Bestrooi met het uienpoeder, knoflookpoeder, gerookte-paprikapoeder en eventueel zout. ▪️Besprenkel met de olijfolie en schep om, zodat alles gelijkmatig is verdeeld.
▪️Bak de frites in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Schep elke 10 min. om.
Voedingswaarde per persoon
Energie 280 kcal
Eiwit 3g
Koolhydraten 46g
Vet 8g
Vezels 5g
Eet smakelijk!