Dit vind ik een ideaal gerecht voor een training. Genoeg koolhydraten, vetten en eiwitten. Niet onbelangrijk is ook dat het snel klaar is!

Recept

Ingrediënten
voor 2 personen
500 g Zoete aardappelen (2 grote of 4 kleineren)
200 g Wokgarnalen
100 g Avocado
75 g Snoeptomaatjes
Stukje Rode ui (20 g)
50 g Zure room
Peper en zout

 

Bereidingswijze
-Was de zoete aardappels zodat de schil schoon is.
-Prik met een scherp mesje rondom gaatjes in de aardappelen. Dit zorgt ervoor dat ze sneller gaar zijn.
-Wikkel iedere aardappel afzonderlijk van elkaar in aluminiumfolie.
-Gaar de ze in de airfryer op 180 graden of in de oven op 200 graden tot ze zacht zijn. De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Begin met een minuut of 20.
-Snipper het stukje rode ui ondertussen zeer fijn.
-Prak de avocado in een kommetje helemaal fijn. Voeg de zure room en peper en zout toe.
-Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en roer ook dit door de guacamole.
-Roerbak/wok de ganalen kort.
-Haal de aardappelen uit de airfryer of oven en verwijder het aluminiumfolie.
-Snijd de aardappelen over de lengte in en vul ze met de guacamole en de garnalen.

 

Voedingswaarde per portie

481,5 kcal

15,5 g vet

55,5 g koolhydraten

10,5 g vezels

26 g eiwit