Recept

Ingrediënten
– 2 Stronkjes witlof
– 1/2 Granny Smith appel
– 100 g Gerookte zalm (getrancheerd)
– 1 takje Dille
– 1 eetlepel 2Bslim Good Gourmet Yonnaise of Remia Friteslijn
– Peper en zout
– 1 eetlepel Geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze
– Snijd de stronkjes witlof over de lengte doormidden en verwijder het hart.
– Snijd over de lengte in dunnen reepjes. Doe de reepjes in een ruime kom.
– Verwijder het klokhuis van de halve appel en snijd de appel in blokjes. De appelblokjes mogen bij de witlof.
– Scheur de plakjes gerookte zalm in stukjes en voeg ook deze bij de witlof.
– Pluk de blaadjes van het takje dille en hak deze fijn. Meng de gehakte dille samen met wat peper en zout door de Yonnaise of friteslijn. Meng het sausje door de salade.
– Maak de salade af met de pijnboompitten.
– Eet er eventueel een lekkere cracker of broodje bij.

Voedingswaarden:

– 300 kcal
– 18 gram vet
– 9 gram koolhydraten
– 3 gram vezels
– 25 gram eiwitten