Je kent de klassieke witlof-rolletjes met ham en kaas vast wel. Deze moderne variant gaat je vast ook bevallen. Lekker met rode krieltjes!

 

Recept

Ingrediënten voor 2 personen
4 stronkjes Witlof (600 g)
250 g Gerookte zalm in plakjes
30 g Kruiden roomkaas light (AH)
500 g Rode krieltjes

Bereidingswijze
-Doe de krieltjes in een kookpan en giet er koud water op tot ze net onder staan.
-Breng de krieltjes aan de kook op hoog vuur en kook tot je er met een vork in kan prikken. De kooktijd is afhankelijk van de grootte van de krieltjes maar zal ongeveer 10 minuten zijn.
-Vul de waterkoker met water en breng dit aan de kook.
-Haal de buitenste blaadjes van de stronkjes witlof en leg de witlof in een kookpan.
-Giet het kokende water op de witlof en zet de pan op hoog vuur. Voeg zout toe indien gewenst.
-Kook de witlof +/- 10 minuten.
-Giet de krieltjes af en laat ze even uitdampen voor je ze over de lengte doormidden snijdt.
-Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrooi ze met wat peper en zout.
-Zet de grill van de oven alvast aan. Indien je oven geen grillstand heeft verwarm je de oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur.
-Schuif de aardappeltjes alvast in de oven.
-Giet de witlof af en laat even uitdampen.
-Leg de stronkjes op een snijplank en snijd de harde onderkanten eraf.
-Halveer de stronkjes over de lengte en rol ieder half stronkje in een plakje gerookte zalm.
-Leg de witlof-rolletjes in een ovenschaal en verdeel er de kruiden roomkaas over.
-Zet de schaal bij de aardappeltjes in de oven.
-Grill nog +/- 5 minuten.

Voedingswaarde per portie

523 kcal

15 vet

52 koolhydraten

9 g vezels

38 g eiwit