Recept
Ingrediënten voor de bodem
– 1 Courgette
– 1 Ei – 30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
– 25 g Steviala Ery-bronze of 3 g van een ander zoetmiddel 10 g Kokosmeel 3 g Love, peace&granola of kaneel of speculaaskruiden
– 1 g Zout
– 80 g Havermout
Bereidingswijze
– Voor dit recept gebruikte in een springvorm met een doorsnede van 20 cm, een slag je kleiner of groter kan ook.
– Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de opstaande rand in met een (zero) bakspray, boter of kokosolie.
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snijd de uiteinden van de courgette en snijd deze in grote stukken.
– Doe alle ingrediënten, behalve de havermout, in een keukenmachine of blender. Maal tot een gladde massa.
– Doe de massa in een kom en spatel de havermout er door.
– Stort het beslag in de springvorm en bak 20 tot 25 minuten in het midden van de oven op een rooster.
– Laat de boden afkoelen.
Ingrediënten voor de kwarklaag
– 500 g Magere kwark
– 200 g Roomkaas light
– 50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
– 20 g Steviala Kristal sweet of 2 g van een ander zoetmiddel
– 10 blaadjes Gelatine (18 g)
– 3 g Kaneel
Bereidingswijze
– Week de blaadjes gelatine in een ruim bakje met koud water.
– Meng de overige ingrediënten door elkaar in een ruime kom.
– Haal de geweekte gelatineblaadjes uit het water en doe ze met aanhangend vocht in een steelpannetje.
– Zet het steelpannetje op laag vuur zodat de gelatine zachtjes smelt. Roer de gelatine door de kwarkmassa zodra het gesmolten is. Roer met een garde goed door.
– Stort de kwarkmassa op de taartbodem en laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast.
– Ik maakte de taart af met stukjes stoofpeer die ik van mijn lieve moeder kreeg. Een gekarameliseerd appeltje lijkt me ook lekker.