Bij het streven naar onze persoonlijke doelen, zoals het bereiken van een gezond gewicht, een fitter lichaam of meer energie, zijn externe factoren zoals programma’s, richtlijnen en deadlines vaak onze eerste drijfveer.

Maar wat gebeurt er als die externe motivatie wegvalt? Hoe blijven we dan op koers? Het antwoord ligt in het worden van onze eigen stok achter de deur.

Een duidelijke waarom
Het begint allemaal met een duidelijke waarom. Waarom wil je afvallen? Waarom wil je fitter worden? Waarom wil je meer energie? Een sterke innerlijke motivatie, gebaseerd op diepgaande persoonlijke redenen, is de brandstof die ons in beweging houdt, zelfs wanneer de externe prikkels verdwijnen.

Discipline en doorzettingsvermogen
Discipline en doorzettingsvermogen zijn de sleutels tot het behalen van langdurig succes. Het gaat niet alleen om het volgen van richtlijnen of het naleven van een programma, maar om het maken van consistente keuzes die in lijn zijn met onze doelen, zelfs als het moeilijk wordt. Discipline is niet iets wat je wel of niet beschikt, het is een vaardigheid. En net zoals elke vaardigheid kan je dit trainen! Hoe? Door de dingen die je met jezelf afspreekt na te komen, juist op de momenten dat je er even geen zin in hebt.

Eigenaarschap
Eigenaarschap betekent 100% verantwoordelijkheid nemen voor onze acties en resultaten. Dit is van cruciaal belang als het gaat om gedragsverandering. We moeten niet langer afhankelijk zijn van externe omstandigheden of goedkeuring van anderen. We moeten erkennen dat de huidige situatie waarin we ons bevinden, het resultaat is van onze eigen keuzes. We zijn zelf verantwoordelijk. Zonder dit besef is succes onbereikbaar.

Het incalculeren van tegenslag
Persoonlijke groei lijkt tegenwoordig een van de meest populaire bezigheden te zijn. Toch is het ironisch dat we, wanneer het even tegenzit, vaak terugvallen in de slachtofferrol en de situatie als zwaar en moeilijk ervaren. Het is van essentieel belang om te erkennen dat tegenslagen onvermijdelijk zijn op onze weg naar succes. Juist door deze tegenslagen te beschouwen als leermomenten en kansen voor groei, kunnen we veerkracht ontwikkelen en gemotiveerd blijven, zelfs in de meest uitdagende tijden.

Kom zelf in actie, niemand gaat het voor je doen
Het is van cruciaal belang om zelf in actie te komen. Niemand anders zal het voor jou doen. Het is aan jou om de eerste stap te zetten, om vastberaden te zijn en om consistent te blijven, zelfs wanneer de weg moeilijk lijkt. Neem de controle over je leven en je doelen in eigen handen, want alleen jij hebt de kracht om je toekomst vorm te geven.

Stoppen met stoppen
Het belangrijkste is om nooit op te geven. Stoppen met stoppen betekent dat we vasthouden aan onze doelen, zelfs als het moeilijk wordt. Blijven streven naar verbetering, ongeacht de obstakels die op ons pad komen.

Kortom, om onze doelen te bereiken en ze op lange termijn te behouden, moeten we innerlijke motivatie creëren, discipline en doorzettingsvermogen tonen, eigenaarschap nemen over onze acties, tegenslagen incalculeren en stoppen met stoppen. Wees je eigen stok achter de deur en laat je innerlijke kracht je naar succes leiden.

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

In onze programma’s focussen we niet alleen op wat jij moet doen, maar vooral op wie jij moet zijn om het heft in eigen handen te nemen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.