Gedragsverandering gaat dieper dan alleen oppervlakkige aanpassingen in ons gedrag; het is een fundamentele verandering in wie we zijn, hoe we denken en hoe we reageren op het leven om ons heen.

Het draait allemaal om het herzien van onze kijk op de wereld. Dit kan op verschillende manieren plaatsvinden:

  • Het loslaten van excuses en het nemen van verantwoordelijkheid voor ons leven. Het betekent erkennen dat we zelf vaak de oorzaak zijn van onze problemen en dat de oplossing binnen ons bereik ligt.
  • Het overwinnen van angsten in plaats van ze ons te laten beheersen. Vaak ontdekken we als we onze angsten onder ogen zien dat de werkelijkheid niet zo beangstigend is als we dachten.
  • Ontdekken dat we meer kunnen dan we denken door dingen te doen die buiten onze comfortzone liggen. Dit laat zien dat onze identiteit niet vaststaat, maar voortdurend evolueert op basis van onze keuzes.
  • Het leren stellen van grenzen door vaker ‘nee’ te zeggen in plaats van overal ‘ja’ op te antwoorden. Op die manier maken we ruimte voor wat echt belangrijk is in ons leven.

Gedragsverandering is een diepgaand proces dat moed, zelfreflectie en doorzettingsvermogen vereist.

Het gaat niet alleen om het veranderen van ons gedrag, maar vooral om het aanpassen van hoe we naar onszelf kijken.
Door excuses los te laten, angsten te overwinnen, ons zelfbeeld bij te stellen en grenzen te stellen, kunnen we een transformatie doormaken die ons sterker maakt en ons gelukkiger maakt op alle gebieden van ons leven.

Laten we de uitdaging aangaan om niet alleen ons gedrag te veranderen, maar vooral ook onze eigen kijk op onszelf te veranderen.

Ter afsluiting:

  • De gedachten die we hebben over onszelf worden vertaald in de woorden die we spreken.
  • De woorden die we vaak gebruiken, worden omgezet in acties en gedrag.
  • Herhaald gedrag en acties leiden tot gewoonten.
  • Gewoonten trekken bepaalde mensen aan.
  • Gewoonten en de mensen om ons heen creëren onze omstandigheden.

Hoe denk jij over jezelf en welke impact heeft dit op jouw omstandigheden? 

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.