Deze voedende salade maakte ik voor de barbecue ter gelegenheid van het half jarig bestaan van De Loods. De salade kan goed vooraf gemaakt worden en is zeker 3 dagen houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Dus eventuele restjes doen het de volgende dag(en) goed als lunch of avondmaaltje samen met wat sla een stukje vlees of witvis.

Recept

Ingrediënten
1 zak Volkoren penne (500 g)
– 1 zak Champignon roerbakmix (400 g)
– 1 bakje Roomkaas light (200 g)
– 1/2 potje Truffel tapenade (40 g)*
– Peper en zout

Bereidingswijze
Kook de penne pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
– Roerbak in de tussentijd de roerbakmix en breng deze op smaak met peper en zout.
– Giet de gekookte penne in een vergiet en spoel ze kort met koud water.
– Doe de penne in een ruime kom en roer de roomkaas en truffel tapenade er doorheen. Door de warmte van de penne smelt de roomkaas en mengt het goed.
– Schep nu ook de roerbakgroente door de penne.
– De salade kan warm, lauwwarm of koud opgediend worden.

 

* Albert Heijn verkoopt truffel tapenade in potjes van 80 gram genaamd “Sulpizio Tartufli Truffel-paddestoeltapenade.”