Een heerlijk simpel recept dat binnen een mum van tijd op tafel staat en toch voedzaam is.

Recept

Ingrediënten voor 2 personen
100 g Quinoa
375 ml Water
Zout
250 g Cannellinnibonen
200 g Gerookte kip
125 g Zongedroogde tomaatjes
70 g Rucola
25 g Pesto
20 g Pijnboompitten

Bereidingswijze
-Kook water in de waterkoker.
-Weeg de quinoa af in een steelpannetje en voeg zout naar smaak toe.
-Giet 375 ml kokend water op de quinoa en zet het pannetje op hoog vuur. Kook het 10 minuten.
-Snijd ondertussen de gerookte kip in stukjes.
-Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pas op, blijf erbij want het verbrandt snel!
-Laat de cannellinnibonen uitlekken in een zeef en spoel ze af met koud water.
-Giet de gekookte quinoa bij de bonen in de zeef en laat even uitlekken.
-Doe de bonen en quinoa terug in het pannetje en zet het nog even op laag vuur om de bonen op te warmen. Breng eventueel op smaak met wat peper uit de molen.
-Doe het geheel over in een ruime kom en roer de rest van de ingrediënten er door.
-Verdeel de salade over twee borden.

Voedingswaarde per portie
680 kcal
18 g vet
80 g koolhydraten
15 g vezels
43 g eiwit