Veganistisch Glutenvrij Bananenbrood
Een bananenbrood zonder gluten en zuivel, maar met een fijne structuur en boordevol smaak. Het geeft je energie en een glimlach op je gezicht.
Recept
Ingrediënten
– 4 Overrijpe bananen
– 150 ml Becel Amandelmelk
– 40 g Glutenvrij havermout* 50 g Kokosmee
– 3 g Kaneel 3 g Love, Peace&Granola**
– Snuf zout
*Ik gebruikte het glutenvrije havermout van Leev. Dit is onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn.
** Wanneer je deze kruidenmix niet in huis hebt kun je het vervangen door extra kaneel, chai kruiden, speculaaskruiden of weglaten.
Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm met een doorsnede van 19 cm in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.
– Haal de bananen uit hun schil en doe ze in een ruime kom. Mijn bananen wogen bij elkaar 475 gram. Prak ze met een vork tot moes.
– Voeg amandelmelk toe en roer met een garde door. Voeg alle overige ingrediënten toe en roer tot een glad beslag. Stort het beslag in de springvorm.
– Bak het bananenbrood +/- 30 minuten in het midden van de oven op een rooster. Let op, iedere oven is anders, dus check tussentijds een keer.