Bij De Loods Nieuwegein begrijpen we dat persoonlijke groei en leiderschap hand in hand gaan met integriteit. Integriteit is niet alleen eerlijkheid tegenover anderen, maar ook eerlijkheid tegenover onszelf. Het betekent het nakomen van beloftes en verplichtingen, zelfs als niemand anders op de hoogte is.

Uitstelgedrag lijkt misschien onschuldig op korte termijn. We schuiven belangrijke taken voor ons uit, denken dat het geen kwaad kan. Maar met elke uitgestelde taak vertellen we onszelf dat onze verplichtingen aan onszelf niet echt belangrijk zijn. Dit ondermijnt ons zelfvertrouwen en onze eigenwaarde.

Op de lange termijn kan uitstelgedrag desastreus zijn voor onze persoonlijke groei. Het versterkt het idee dat het oké is om onze beloftes aan onszelf te verbreken. We raken verstrikt in een patroon van niet-handelen, en dat heeft gevolgen voor ons welzijn.

Met elke uitgestelde taak vertellen we onszelf dat onze verplichtingen aan onszelf niet echt belangrijk zijn.

Op het moment dat we belangrijke en oncomfortabele taken uitstellen, vervallen we vaak in de valkuil van afleiding. We houden onszelf bezig met schijnbaar dringende maar uiteindelijk oppervlakkige taken. Het is een manier om onszelf te overtuigen dat we super druk bezig zijn en dat uitstelgedrag acceptabel is. Maar in werkelijkheid duwen we de enige echte productieve taak voor ons uit.

Maar laten we de bal terug in onze hoek nemen. Wachten op de perfecte omstandigheden is zinloos. Beschik je niet over de juiste kennis? Geweldig, laten we die kennis nu opdoen! Heb je niet de juiste vaardigheden? Prima, laten we nu aan de slag gaan met het ontwikkelen van die vaardigheden!

Is dit niet het juiste moment? Onthoud, er is nooit een ‘juist’ moment, want de toekomst is onvoorspelbaar. Weet je niet wat de juiste stap is? Laten we het uitzoeken door gewoon een stap te nemen, want als het niet de juiste stap blijkt te zijn, nemen we gewoon een andere.

Weet je niet hoe je de volgende stap moet nemen? Trial and error is een uitstekende leraar. Durf je de volgende stap niet te nemen? Bedenk dat als je comfort verkiest boven resultaat, je vasthoudt aan datgene wat je al hebt. Het is tijd om uit je comfortzone te stappen en commitment te maken aan je eigen succes.

Dit is fantastisch nieuws, want het brengt de controle weer in onze handen. We hebben geen overvloed aan kennis nodig, geen perfecte omstandigheden; het enige wat we nodig hebben, zijn onszelf en de bereidheid om actie te ondernemen.

Bedenk dat als je comfort verkiest boven resultaat, je vasthoudt aan datgene wat je al hebt.

De bal ligt in onze hoek en het is tijd om NU in beweging te komen. Laten we samen onze doelen najagen en groeien, ongeacht de omstandigheden! Het begint met integriteit, het nakomen van beloftes aan onszelf, en het verbannen van uitstelgedrag voor een leven vol persoonlijke groei en leiderschap.

 

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.