Tim vroeg me onlangs iets te bakken. Het liefst iets met kokos en vanille, want dat zijn de lievelingssmaken van Tim. En er mocht zeker geen havermout in zitten, want dat voelt als karton in je mond, aldus Tim.
Ik ben de beroerdste niet en fratste in een handomdraai een heerlijk zoete cake in elkaar. Tim en Frank onderworpen de cake aan een smaaktest. Conclusie: cake binnen no time op!
Recept
Ingrediënten
– 500 g Magere kwark
– 200 g Goldessa cream cheese light
– 2 Eieren (110 g) 50 g Eiwitpoeder met vanille smaak 25 g Kokosmeel 50 g Havermeel
– Snufje zout
– 40 druppels Stevialla Kokos*
– 7 g Kokosrasp 20 g Steviala Ery-Bronze
– Als je dit niet in huis hebt, kun je het vervangen door een beetje zoetstof.
Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Bekleed een cakevorm met bakpapier.
– Tip: maak een prop van een vel bakpapier. Maak de prop nat onder de kraan, knijp goed uit en vouw uit elkaar. Het bakpapier is nu een slappe lap geworden, die welwillend in de bakvorm blijft liggen.
– Meng de kwark, roomkaas en de eieren door elkaar in een ruime kom. Gebruik hiervoor een garde.
– Voeg eiwitpoeder, kokosmeel, havermeel, zout en de Steviala druppels toe. Meng tot een glad beslag.
– Schep het beslag in de bakvorm. Strooi eerst de kokos over het beslag en daarna de Ery-Bronze.
– Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 40 minuten gaar. Zet de oven uit maar laat de cake er nog 45 minuten in staan. Laat de cake hierna afkoelen buiten de oven.
– Bewaar de cake in de koelkast. Invriezen kan ook.