Om echt succesvol te worden in je leven moet je geduldig zijn. Geduld is het vermogen om te wachten en rustig door te zetten. Forceren heeft geen enkele zin.
Als iets te snel en te eenvoudig naar je toekomt, kun je er ook vanuit gaan dat het je weer snel ontnomen zal worden.
Overnight success is voor de mensen die geen doel hebben, of ze zijn niet bereid er hard voor te werken. Ze zoeken naar sluiproutes omdat ze geen geduld hebben. Maar als iets echt belangrijk is voor jezelf, dan kun je het geduld wel opbrengen.

Doe de dingen in je leven die je wilt doen. Hierbij moet nooit de focus liggen op beter zijn dan iemand anders, maar juist om de beste versie van jezelf worden. Je hebt immers een speciale gave en je kunt deze enkel vinden en tot uitvoering brengen als jij jezelf enkel en alleen bezighoudt met je eigen leven.
Wat is het doel dat je wilt bereiken? Of als je niet weet welk doel je wilt bereiken in je leven, maak het dan je doel om de meest gezonde, sterkste, beste versie van jezelf te worden. Als iets ECHT belangrijk voor jezelf is dan maakt het niet uit of het een maand, een jaar of misschien wel tien jaar kost.

De meest succesvolle mensen in deze wereld hebben/ hadden een doel waar zij als het moet hun hele leven aan wijden. Zij geven hun doel in het leven nooit op, zij passen eventueel hun strategie aan als die niet meer voldoende effectief is. De meest geweldige dingen kosten tijd, een betere gezondheid, het schrijven van een boek, een succesvol bedrijf ect. Het kost veel tijd. Geef het op zijn minst drie maanden en als de ene aanpak niet werkt, optimaliseer dan je strategie of stuur bij. En als het echt zo belangrijk voor jezelf is dan maakt het niks uit. De keuze die je moet maken is dan ook simpel
▪️Wees ongeduldig, geef op en sluit je aan bij 95% van de mensen die een gemiddeld leven leiden.
▪️Train je geduld (zie het als een spier), zet door, geef nooit op, pas eventueel je strategie aan, ga van A naar B en vroeg of laat bereik jij jouw meest belangrijke doel in je leven.