Hoe is bij jou het Personal Training traject begonnen bij De Loods Nieuwegein, wat was de aanleiding?
Ik heb een internationaal beroep die veel van mijn vraagt op dagelijks niveau. De laatste paar jaren was ik vooral gefocust op mijn carrière en heb over dit tijdperk van veel reizen en werken mijn fysieke conditie te gronde laten gaan. Wanneer men niet meer zijn schoenveters kan knopen zonder daarna een ademhalingspauze in moeten lassen, moet er actie ondernomen worden. Ik begon met het doel: verbeteren van mijn fysieke en mentale toestand. Het Personal Training traject wat werd aangeboden bij de Loods Nieuwegein sprak mij erg aan. Ik was op zoek naar balans, zelfmotivatie, gedrevenheid en een Personal Coach die mij niet gaat laten vallen op het moment dat het slecht gaat.

Wat is de grootste verandering die je hebt doorgemaakt/het grootste resultaat dat je tot nu toe hebt bereikt?
Het kwam vrij snel naar voren dat je niet naar behoren kan functioneren als je fysieke conditie niet meer op orde is. Het kwam ook als een harde klap als je tot dat besef komt. Je realiseert niet de omvang van de schade als je een hele lange tijd niet goed bezig bent geweest met je mentale en fysieke conditie. Voor mij was het erg helder dat er een oplossing was. Ik zou met goede begeleiding alles opnieuw moeten oppakken en de nodige gedragspatronen opnieuw moeten aanleren. Ik ben in de eerste 3 maanden 21,5 kg afgevallen. Ook heb ik een paar secundaire gezondheidsklachten direct van tafel kunnen vegen. Ik heb aan mijzelf kunnen bewijzen dat ik dit gewoon kan. Men is nooit te druk om goed voor jezelf te zorgen. Met een goede coach, een gerichte mindset en een doelgericht balans kan je een heel eind komen.

Wat vond je het moeilijkste onderdeel van het traject? (bijvoorbeeld: het veranderen van jouw beweeg patroon, het aanpassen van je voeding, het veranderen van jouw mindset)?
Aanvankelijk moest ik heel goed plannen om mijn beweegpatronen toe te passen in mijn drukke bestaan. Ik had heel ambitieus doelstellingen vastgesteld voor het traject gezien mijn vertrekpunt. Het aanpassen van de voeding viel in het begin niet mee. Er waren veel aspecten van goede voeding die ik opnieuw moest leren. Gezond en in balans eten terwijl ik continue op zakenreis was viel echt niet mee en was moeilijk te managen. Het vinden van een balans was moeizaam maar niet onmogelijk. Het nam een paar weken voordat ik en mijn partner ons etenspatroon goed op orde hadden. Wat wel geholpen heeft is het support van mijn partner en mijn Personal Coach.  De coach heeft vooral veel advies gegeven en heeft mij constant gemotiveerd. De combinatie van mijn coach en mijn partner heeft mij veel geholpen met het doorpakken en het boeken van goede resultaten.

Welk gevoel heb jij bij het resultaat dat je tot nu toe hebt bereikt? Wat doet het met je?
Als je mij 4 maanden geleden had vertelt dat ik binnen een korte tijd weer in een goede fysieke en mentale conditie zou zijn had ik je niet gelooft. Ik ben ontzettend blij met mijn resultaten tot nu toe. Wat je erin stopt, krijg je er ook uit. Meer belangrijk is het veranderen gedrags- en levenspatroon voor de lange termijn. Op lange termijn genieten van het leven is het ultieme doel. Met deze nieuwe start staat er een nieuw levenslust voor de deur.

Wat is het grootste inzicht dat je hebt gekregen dankzij dit traject? Wat heb je geleerd?
Het is heel eenvoudig om van de goede weg af te dwalen. Het is even makkelijk om er dan niets meer aan te doen. Om het weer op te pakken is hard werken en je moet consequent zijn in je actie. Het valt echt niet altijd mee. Wanneer het niet meevalt moet je er echt harder voor werken en doorpakken. Als het allemaal leuk was had iedereen dit gedaan. Ons dagelijks leven wordt vrij snel gevuld met alledaagse gemak en comfort. We worden snel beïnvloed in ons koopgedrag op eten door de media. We willen graag continue wat lekkers eten maar of we er nog van genieten is niet meer belangrijk. Gemak heeft echt een opperhand soms. We geven niet altijd goed aandacht aan de producten die we kopen. Het vergt aandacht om een gebalanceerd levensstijl te volgen. Het is natuurlijk ook geen militaire operatie. Moderatie is the key!

 Wie zou je het traject allemaal aanraden en nog belangrijker: waarom?
Het is voor iedereen die een nieuwe start wil. Het is voor jong en oud, dik en dun. Je moet wel de verandering willen want er is geen snelle kuur voor het lange termijn succes. Jezelf constant motiveren is belangrijk. Stel jezelf doelen en geef jezelf zo nu en dan eens een schouderklopje. Het stellen van een einddoel en een plan van aanpak is erg belangrijk. Het idee dat je er niet alleen voor staat is een fijne gedachte. Jezelf continue pushen en opzoek naar je limiet is belangrijk. Even als het goed omgaan met de nodige risico’s zoals blessures uit het verleden.

Wat is jouw volgende stap?
Ik wil graag het Personal Coaching traject voortzetten om te werken aan mijn lange termijn doelen met de nodige begeleiding. De veranderingen die ik wil moeten wel op de lange termijn haalbaar zijn. Daar is altijd werk aan de winkel

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Zet nu de eerste stap naar de beste versie van jezelf