Wie ben jij en waarom heb jij mee gedaan met het 12 weken FIT Project?
Ik ben Olaf en ik ben geïnspireerd geraakt door het verhaal van Paul om ook het 12 weken FIT Project te gaan doen. Eigenlijk kampte ik al mijn hele leven met overgewicht, maar heb ik hier nooit voldoende bij stilgestaan. Totdat ik op een dag, na een hele lange tijd, weer eens op de weegschaal stond en dacht: dit kan zo niet langer. Dat heeft mij doen realiseren dat er iets moest gebeuren en ik heb toen direct de knop omgezet. Ik heb me aangemeld en na een intake gesprek heb ik besloten om mijn overgewicht en mindset aan te gaan pakken en te beginnen met het 12 weken FIT project.

Totdat ik op een dag, na een hele lange tijd, weer eens op de weegschaal stond en dacht: dit kan zo niet langer. Dat heeft mij doen realiseren dat er iets moest gebeuren en ik heb toen direct de knop omgezet.

 

Wat zijn de resultaten die je hebt behaald en wat voor impact heeft dit op jouw leven?
Er zijn zo veel resultaten behaald, op verschillende vlakken, dat het bijna te veel is om op te noemen. Het is bizar en onwerkelijk wat je in 12 weken kunt bereiken. Ik heb op 12 september 2023 een kennismakingsgesprek gehad en vanaf dat moment ben ik met mezelf aan de slag gegaan. Gezonder en vooral bewuster gaan eten, 1x in de week sporten bij De Loods (naast het voetballen) en zo ben ik de eerste 10 kilo zelf kwijtgeraakt voordat het project begon. Mijn project was van november tot januari en daarin ben ik nog eens 18 kilo kwijtgeraakt.

“Als je puur naar de kilo’s kijkt, ben ik dus 28 kilo afgevallen in 4 maanden tijd. Maar gaandeweg kom je erachter dat dit niet (meer) het hoofddoel van het project is. Je maakt op mentaal vlak echt een mega transformatie mee. Dus bereid je maar vast voor!”

Mijn leven is in 12 weken 180 graden de andere kant op gedraaid, in de meest positieve zin ooit!

Aan wie zou je het 12 weken FIT Project aanraden? Wat is de meerwaarde die mensen uit het traject kunnen halen?
Eigenlijk aan iedereen die problemen heeft met zijn of haar gezondheid en niet goed weet hoe dit aan te pakken. En vooral ook aan de mensen die echt een flinke zet in de juiste richting nodig hebben om een gezonde levensstijl te creëren. Op wat voor manier je er ook tegenaan kijkt, de coaches van De Loods gaan je 100% verder helpen in dit project. Het gaat natuurlijk niet vanzelf en er is echt wel een flinke dosis discipline voor nodig, maar als je er eenmaal in zit kan het echt hard gaan!

Wat maakt dit traject anders dan al het andere dat je al hebt gedaan?
Het is geen doorsnee afvalclubje of sportlesje. Dat is eigenlijk het grootste verschil. Je denkt dat je bij De Loods komt om af te vallen. En dat is in zekere zin ook zo, want dat motiveert enorm, maar uiteindelijk wordt het bijzaak. Het 12 weken FIT project laat je inzien dat iedereen kan sporten en dat een gezonde levensstijl voor iedereen haalbaar is, als je zelf maar wilt! Verder zou ik dit niet echt goed kunnen vergelijken met andere projecten of bijvoorbeeld personal training trajecten, want alles wat ik heb geprobeerd was met name zelfstandig.
De kracht van dit project zit hem vooral in het mentale stuk. Je krijgt opdrachten mee die je inzichten geven waarvan je niet eens wist dat ze er waren en deze zullen je ogen echt op een andere manier doen openen.

Wat vond je het meest uitdagend tijdens het 12 weken FIT project?
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik mezelf vrij goed door het project ge-Loodst heb. De grootste uitdaging zat hem daarom voor mij vooral in de stap daadwerkelijk zetten. Ik ben 2 jaar lang dag in dag uit langs De Loods gekomen onderweg naar mijn werk. En elke keer dacht ik weer: “ik moet daar eens naar binnen en vragen naar de mogelijkheden”. Dit heeft zo lang door mijn hoofd gespookt maar nooit heb ik de stap durven zetten omdat ik het onbekende vaak best wel spannend vind. Uiteindelijk ben ik die drempel dus overgegaan. Maar zelfs na het kennismakingsgesprek en de eerste sportles heb ik nog getwijfeld: “Kan ik dit wel? Is dit wel wat voor mij?”. Uiteindelijk ben ik maar wat blij met mezelf dat ik deze leven veranderende keuze gemaakt heb, ik heb er geen seconde spijt van!

Hoe zou je de sfeer bij De Loods Nieuwegein omschrijven?
Geweldig. Het is zo’n fijne plek om te sporten. Iedereen is heel begaan met je en ze zijn écht bereid om de tijd voor je te nemen en te helpen waar dat kan. Dit was vooral in het begin voor mij erg belangrijk, daar ik het echt niet zo had op sportscholen en de ’sfeer’ die daar vaak hangt. Alle coaches en trainers kennen je bij naam en zijn stuk voor stuk toppers. Ik zou het echt iedereen aanraden om te gaan sporten bij De Loods!

 

Gratis en vrijblijvend kennismaken?

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Programma's

Bij ons kun je terecht voor diverse programma’s en trajecten. Zowel individueel als in groepsverband. Alle programma’s zijn afgestemd op jouw persoonlijke doelen. 

12 Weken Fit Project

In 12 weken naar een gezond, sportief en krachtige leefstijl d.m.v. groepstraining en -coaching.

Meer informatie

Personal Training

Bouw samen met jouw personal trainer aan het fundament voor een fitter en gezonder leven.

Meer informatie

Bootcamp

Haal alles uit jouw training in groepsverband, zowel binnen als buiten. Altijd onder professionele begeleiding in een motiverende omgeving.

Meer informatie

Plan een gratis kennismaking!

Ben jij op zoek naar een fijne sportomgeving waarbij je géén nummertje bent, maar écht persoonlijke aandacht krijgt? Kom langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

 Persoonlijk advies op maat

Gratis koffie ☕️

100% tevredenheidsgarantie

★★★★★ 5/5 op Google (368)

Meer dan 1.000 tevreden klanten gingen je voor!

  Laat hier je gegevens achter:


  We nemen z.s.m. contact met je op.

   Laat hier je gegevens achter:


   1.000+ tevreden Klanten

   ★★★★★ (368) Google

   -10.000 kilo's afgevallen

   Zet nu de eerste stap naar de beste versie van jezelf