Hoe is bij jou het traject begonnen bij De Loods Nieuwegein, wat was de aanleiding?
Een aantal jaar geleden was ik sportief en fit. Maar na drie miskramen in twee jaar tijd was ik mentaal en fysiek op. Ik sliep slecht, hormonaal was ik uit balans en ik had een ontsteking aan mijn evenwichtsorgaan van de constante spanning. Ook mijn conditie was ver te zoeken. Ik had stress en verdriet, en daarom geen zin om op mijn voeding te letten. Snoepen gaf me ontspanning. De zwangerschapskilo’s bleven zitten, ondanks herhaalde pogingen tot sporten, en ik stapelde er met mijn eetpatroon nog een paar bovenop. Terugkomen bij de fitte versie van mezelf die ik ooit geweest was leek onmogelijk, dus begon ik het langzaam op te geven. Tot ik op een zeker moment op de weegschaal stond en zag dat ik 78 kilo woog, 16 kilo meer dan wat ik altijd had gewogen. En ik hoorde mezelf denken, ‘nu maakt 80 ook niet meer uit.’ Dat was een keerpunt. Ik voelde sterk dat ik op dat moment een keuze had; de handdoek in de ring gooien en het écht opgeven, of knokken voor mezelf. Ik besloot het laatste te doen en begon met dagelijks wandelen en minder snoepen. Daarmee ging de eerste drie kilo er af, maar ik was nog ver van wat ik wilde bereiken. Want tijdens die wandelingen ontstond de gedachte, ‘wat als waar ik nu ben niet het eind is, maar het begin van iets groots? Wat als ik niet gewoon weer in balans ga komen, maar besluit mezelf sterker en gelukkiger te maken dan ik ooit geweest ben?’ Dus dat werd het doel. En ik wist dat ik daar deskundige hulp bij nodig zou hebben. Iemand die altijd ‘in mijn hoek’ is en me durft aan te spreken op mijn bullshit. Dat was de middag dat ik op de website van De Loods terechtkwam. Om mezelf te committeren heb ik toen meteen een intake-afspraak ingepland.

Wat is de grootste verandering die je hebt doorgemaakt/het grootste resultaat dat je tot nu toe hebt bereikt?
Pfff, heb je even? Jeetje. Die kilo’s zijn er voor een groot deel weer vanaf. Ik slaap elke nacht fantastisch. Mijn relatie met voeding is weer goed, waarbij ik bewuste keuzes maak zonder het gevoel dat ik mezelf iets ontzeg (je kunt heus af en toe een pizza eten of avond gaan stappen, zolang de rest van je week maar in balans is). Mijn kledingkast heb ik recent een grote opruiming gegeven en ik ben lekker gaan shoppen, want ik ben 2 kledingmaten afgevallen en trots op de spierdefinitie die langzaam zichtbaar begint te worden. Ik voel me sexy, sterk, mooi.

En ik heb vrijwel al mijn doelen gehaald. Waaronder 10 volledige push-ups doen, mijn vetpercentage terugbrengen naar 25% en 500 calorieën op de airbike wegtrappen. Bij de intake riep ik nog, ‘ik ben álles bereid te doen, maar ik ga niet op die rotfiets zitten.’ Haha. Toen werd er gezegd, ‘is goed, we gaan je niet forceren in dingen die jij niet wilt.’ Maar uiteindelijk ging het toch een beetje kriebelen, want waaróm eigenlijk niet? Waar kwam die belemmerende gedachte vandaan? Dus ben ik in samenspraak met mijn personal trainer Sven toch toe gaan werken naar dat doel van 500 calorieën op de airbike, ook al kon ik de eerste keer op dat ding maar 10 calorieën aan door mijn slechte conditie. De dag dat ik door die 500 calorieën heen ging viel er echt wat van me af: zie je wel, ik kan het wél!

Maar het allergrootste cadeau is eigenlijk dat ik mezelf terug heb gevonden. Er is zo’n sterke verbinding ontstaan met mijn innerlijke kracht en mijn eigen hart, waardoor ik ook betere keuzes maak in mijn sociale relaties en werk. Veel meer vanuit wat voedend en ondersteunend is en hoe ik écht in het leven wil staan. En ik voel me weer thuis in mijn lijf. Het is heerlijk om die energie weer te voelen stromen.

 Wat vond je het moeilijkste onderdeel van het traject? (bijvoorbeeld: het veranderen van jouw beweegpatroon, het aanpassen van je voeding, het veranderen van jouw mindset)?
Het constant geconfronteerd worden met mezelf, denk ik. Ik zag mezelf altijd als een sterke vrouw – en dat ben ik ook. Maar soms gebruikte ik die kracht op de verkeerde manier. Om sterk te blijven in situaties waarin ik eigenlijk hulp en liefde nodig had.

Er kwam bijvoorbeeld een punt in het traject waarop het opeens heel zichtbaar voor me werd hoe ik een laaiend gebrek aan support en wederkerigheid accepteerde van bepaalde mensen die dichtbij me stonden, alleen maar om de relatie ‘goed’ te houden. Het draaide allemaal om die ander – ook al accepteer ik zo’n dynamiek doorgaans niet. Maar voor deze specifieke situatie was ik blijkbaar blind geworden. Dat kostte heel veel energie en ging ten koste van de relatie met mezelf. Toen ik me daarover uitsprak en afstand nam, kwam er meer rust in mijn hoofd en bleef er nog meer energie over. Ik kon mezelf écht toestemming geven om mentaal en fysiek voorbij te groeien aan wie andere mensen vonden dat ik zou moeten zijn. Maar het kostte wel wel even wat innerlijke worsteling en tranen om op dat punt te komen, hoor.

Welk gevoel heb jij bij het resultaat dat je tot nu toe hebt bereikt? Wat doet het met je?

Ik ben ontzettend trots en dankbaar. Het afgelopen halfjaar heeft mijn leven in zoveel opzichten ten goede veranderd. Ik ben de vrouw die ik wilde zijn toen ik instapte, qua uiterlijk en innerlijk. En nu ik hier sta voel ik: er is nog meer wat ik wil bereiken. De basis is er, nu heb ik zin om next level te gaan.

Wat maakt dit traject anders dan al het andere dat je al hebt gedaan?
Sommige dingen laten zich lastig uitleggen, maar ik ga toch mijn best doen. Want wat je bij De Loods krijgt is méér dan waanzinnig goede deskundige begeleiding. Ik heb twee keer eerder een personal training traject gevolgd bij andere sportscholen in Nieuwegein, en uit beide heb ik iets moois gehaald. Maar bij De Loods ben ik boven mezelf uitgestegen.

Dat zit enerzijds in het feit dat je concrete doelen stelt en daar een haalbaar plan en professionele coaching op krijgt. Maar het gaat dieper dan dat. Er zit magie in De Loods. Je wordt écht gezien, de sfeer is goed en je voelt dat iedereen om je heen op zijn eigen manier bezig is met groeien. Dat verandert iets in je. Er gaat een knop om.

We hebben allemaal angsten en onzekerheden. Een stem vanbinnen die zegt dat het niet kan of niet lukt. En met dingen als sport en voeding kom je die stem onvermijdelijk tegen. Dus je ambitie moet groter zijn dan je angst als je iets wilt bereiken. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om je in een traject als dit te omringen met mensen die met kennis en kunde bereid zijn een constante spiegel te zijn voor die ambitie, zodat je niet terugvalt in angst. Mensen die de grotere versie van jou al zien voor je het bent en die je willen zien winnen. Die begeleiding heb ik gevonden bij De Loods. Het is voor mij de plek waar ik elke keer weer meteen mijn kracht voel zodra ik over de drempel stap, zelfs als ik verder een rotdag heb.

Wie zou je het traject allemaal aanraden en nog belangrijker: waarom?
Iedereen die er klaar voor is om een oud jasje uit te doen en boven zichzelf uit te stijgen. Als je er aan toe bent om niet langer te geloven in je eigen bullshit of de dingen die anderen je hebben aangepraat en je wilt de negatieve overtuigingen waarmee je jezelf lichamelijk en geestelijk klein houdt loslaten, dan is De Loods jouw plek. En als het spannend voor je is om naar de sportschool te gaan, weet dan dat De Loods ook een veilige plek is. Ik weet dat dit voor sommige mensen belangrijk is. Ik heb veel sportscholen meegemaakt in mijn leven, en ook die waar op je neergekeken wordt als je niet al mega sportief bent bij binnenkomst. Daar hoef je bij De Loods niet bang voor te zijn. De sfeer is goed. Alle trainers zijn super oprechte, warme mensen. Je wordt begroet als je binnenkomt en weggaat. En je ziet ook allerlei verschillende mensen en lichamen om je heen sporten. Iedereen heeft zijn eigen doel en wordt ondertussen óók geaccepteerd zoals die nu is. Een gouden combinatie die je per definitie helpt groeien als je zelf ook consequent komt opdagen.

Wat is jouw volgende stap?
Daar ga ik binnenkort over praten met Sven, want ik ga nog een halfjaar door bij De Loods. Er staan een paar dingen op mijn ‘bucketlist’, zoals zelfstandig een pull-up kunnen doen en een Spartanrace rennen. Maar dat zijn wel grote doelen, dus misschien zijn die voor de langere termijn. Een Hyrox meedoen moet binnen een halfjaar in ieder geval lukken, net als 25 (hele) push-ups en nog meer spierdefinitie zien door mijn lichaamsvetpercentage naar de 21% te brengen. Om kort te gaan: let’s turn me into a fucking beast. Haha. Ik heb er zin in.

Gratis en vrijblijvend kennismaken?

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

 

Programma's

Bij ons kun je terecht voor diverse programma’s en trajecten. Zowel individueel als in groepsverband. Alle programma’s zijn afgestemd op jouw persoonlijke doelen. 

12 Weken Fit Project

In 12 weken naar een gezond, sportief en krachtige leefstijl d.m.v. groepstraining en -coaching.

Meer informatie

Personal Training

Bouw samen met jouw personal trainer aan het fundament voor een fitter en gezonder leven.

Meer informatie

Bootcamp

Haal alles uit jouw training in groepsverband, zowel binnen als buiten. Altijd onder professionele begeleiding in een motiverende omgeving.

Meer informatie

Plan een gratis kennismaking!

Ben jij op zoek naar een fijne sportomgeving waarbij je géén nummertje bent, maar écht persoonlijke aandacht krijgt? Kom langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

 Persoonlijk advies op maat

Gratis koffie ☕️

100% tevredenheidsgarantie

★★★★★ 5/5 op Google (368)

Meer dan 1.000 tevreden klanten gingen je voor!

  Laat hier je gegevens achter:


  We nemen z.s.m. contact met je op.

   Laat hier je gegevens achter:


   1.000+ tevreden Klanten

   ★★★★★ (368) Google

   -10.000 kilo's afgevallen

   Zet nu de eerste stap naar de beste versie van jezelf