Na een wat rustigere periode door de feestdagen en mijn reis naar de Filipijnen in januari, ben ik weer helemaal terug en klaar om vol gas te geven! Hoewel ik tijdens die tijd regelmatig heb hardgelopen, was mijn focus niet helemaal op het niveau dat ik wilde. Maar nu ik terug ben, is het tijd om 100% gefocust te zijn.

Dat betekent voor mij:

 • 11 weken lang geen alcohol om mijn lichaam optimaal te laten herstellen en mijn hardloopintensiteit te verhogen naar 3 keer per week.
 • Een uitgekiend voedingsplan om een stabiele bloedsuikerspiegel te behouden voor optimale prestaties, samen met een doelgericht gewichtsverlies van 3-4 kg om mijn ideale marathonlichaam te bereiken.
 • Doordeweeks twee keer een 5-10 km run en elke zaterdagochtend een lange duurloop.

De eerste week na mijn vakantie heb ik al twee keer een 5 km run gedaan en afgelopen zaterdag heb ik mijn eerste 15 km gelopen (bekijk de resultaten op Strava).

Gisteren heb ik 9 km gelopen, woensdag staat er een snelle 5 km op de planning en zaterdag gaan we voor een lange duurloop met een afstand van 15-20 km.

We hebben ook een paar mijlpalen vastgesteld om de voortang in kaart te brengen.
– Zondag 21 februari: 21 km
– Zondag 24 maart: 30 km

Daarnaast hebben we ons doel bepaald voor de marathon: Een eindtijd tussen de 3:30 en 4:00.

Vanaf nu zal ik jullie wekelijks op de hoogte houden van mijn voortgang! Ik kijk er enorm naar uit en zal er alles aan doen om op zondag 14 april in mijn beste vorm aan de finish te verschijnen!

 

Volg mij op strava! (Klik hier)

Meer blogs vind je hier

 1. De Marathon van Rotterdam met Diabetes type 1 
 2. De Basics van Diabetes type 1 en Sporten  
 3. Voorbereiden & Actie! 
 4. Accepteren, Doorzetten & Genieten
 5. Balans betaalt zich uit
 6. Bijsturen voor optimaal resultaat!
 7. Snelheid is niet alles
 8. Wat een week vol uitdagingen en hoogtepunten