Deze week verliep anders dan gepland. Helaas kreeg ik te maken met een onverwachte uitdaging: een ontsteking op mijn been. Wat aanvankelijk begon als een klein geïrriteerd haarzakje, groeide uit tot een serieuze ontsteking die de nodige aandacht vereiste. Mijn huisarts schreef een flinke antibiotica kuur voor om een verdere infectie te voorkomen. Hierdoor was het helaas niet mogelijk om mijn gebruikelijke trainingsroutine te volgen en ben ik niet verder gekomen dan 2 keer 5 kilometer hardlopen vorige week.

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij diabetes type 1 is het effect ervan op wondgenezing.

Vanwege schommelingen in de bloedsuikerspiegel kan de wondgenezing bij mensen met diabetes type 1 vertraagd zijn.
Hoge bloedsuikerspiegels kunnen de bloedcirculatie en het immuunsysteem beïnvloeden, waardoor wonden langzamer genezen en het risico op infecties toeneemt. Het is daarom essentieel voor mensen met diabetes type 1 om extra voorzichtig te zijn bij het behandelen van wonden en om regelmatig de bloedsuikerspiegel te controleren om complicaties te voorkomen.

Hoewel mijn herstel goed verloopt, blijft de ontsteking aanwezig, waardoor het afwachten is wanneer ik mijn trainingsprogramma weer volledig kan oppakken. Met nog 7 weken te gaan tot aan de marathon en het feit dat vorige week niet helemaal uitpakte zoals ik hoopte, was het natuurlijk teleurstellend om mijn schema niet maximaal te kunnen volgen. Maar het is wat het is en mijn gezondheid gaat natuurlijk altijd voor.

Ondanks de beperkingen van de ontsteking, ben ik erin geslaagd om toch actief te blijven.
Ik heb me extra gefocust op mijn voeding en heb vijf keer krachttraining gedaan, samen met twee cardio sessies van 45 minuten in de sportschool, waarbij mijn been minder belast werd. Het resultaat van deze inspanningen is dat ik vanmorgen op een gewicht van 80.2 kilogram zat, wat bijna mijn gewenste gewicht is.

Een van de belangrijkste aspecten van de programma’s die wij draaien bij De Loods Nieuwegein is ‘omgaan met tegenslagen’. Het is van cruciaal belang om tegenslagen in te calculeren en je hier niet door van slag te laten raken. Tegenslagen zijn geen obstakels waar we voor moeten wijken, maar eerder kansen om van te groeien en sterker uit te komen. Bovendien zijn tegenslagen onvermijdelijk. Wat je ook wilt bereiken, welk pad je ook volgt, er zullen altijd dingen gebeuren die niet goed uitkomen en die je zullen uitdagen.

Het is een waarheid die we vaak vergeten in onze drang naar succes: zonder tegenslagen geen groei.

Het draait allemaal om mindset.
In plaats van gefixeerd te raken op alles wat tegen zit, is het essentieel om je te concentreren op de mogelijkheden die voor je liggen, hoe klein ze ook mogen lijken. Want hoe we omgaan met tegenslagen bepaalt uiteindelijk onze veerkracht en ons vermogen om door te gaan, ongeacht de omstandigheden.

Elke tegenslag biedt een kans om te leren, om creatief te zijn, en om te ontdekken hoe sterk en veerkrachtig we werkelijk zijn. Door te blijven focussen op onze doelen en te blijven geloven in onszelf, kunnen we altijd iets vinden dat we kunnen doen om vooruit te komen. Wees dus niet ontmoedigd door tegenslagen, maar zie ze als kansen om te groeien en te ontwikkelen, en om uiteindelijk te worden wie we willen zijn.

Deze week zal ik nauwlettend naar mijn huisarts luisteren en in overleg bepalen in welke mate ik mijn schema weer kan oppakken. Mijn doel is om idealiter minimaal één keer een afstand van 10 kilometer te lopen en in het weekend weer een lange afstand van 20-30 kilometer af te leggen. Ik houd jullie op de hoogte van mijn voortgang.

Volg mij op strava! (Klik hier)