Dit is zo’n taartje dat ik bedacht, direct maakte en een succes bleek te zijn. Lekker luchtig en zoet, een traktatie om hier de dag mee te beginnen.
De voedingswaarde zijn exclusief de toppings, maar laten ruimte genoeg om helemaal los te gaan en het taartje tot een waar feestje te maken.

Recept

Ingrediënten
1 Ei
– 50 g Magere kwark
– 3 g Vanille aroma
– 10 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
– 10 g Steviala Kristal sweet of 2 g van een ander zoetmiddel
– 5 g Kokosmeel
– 6 g Pure hagelslag

Bereidingswijze
Ik bakte het taartje in mijn airfryer. Wanneer je deze niet hebt moet je de oven even voorverwarmen op 175 graden.
– Bekleed de bodem van een springvormpje, met een doorsnede van 12 cm, met bakpapier.
– Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte hiervoor de calorieloze Pam spray.
– Zet 2 ruime kommen klaar, scheid daarin het eitje. Klop het eiwit helemaal stijf met behulp van een mixer.
– Meng door de eidooier alle overige ingrediënten. Roer dit even goed door en schep er vervolgens het opgeklopte eiwit door.
– Stort het beslag in het springvormpje. Bak 13 minuten in de airfryer op 170 graden.
– Baktijd in de oven is 25 a 30 minuten. Laat het taartje even afkoelen voor je de ring van het springvormpje verwijderd.

Top het taartje af en geniet!

Voedingswaarde: 185 kcal, 7,1 g vet, 9,1 g koolhydraten, 2,6 g vezels, 19,8 g eiwit