Tegenslagen en obstakels zijn een integraal onderdeel van onze reis naar verbetering

Het gebeurt ons allemaal. We beginnen vol enthousiasme aan een nieuw avontuur op weg naar onze fitste en beste zelf. Het gaat goed, tot die onvermijdelijke tegenslagen onze paden kruisen. Het wordt drukker op het werk, het resultaat valt tegen, of het wordt gewoon ongemakkelijk. En wat doen we dan? We besluiten om te stoppen, met het idee dat we het ‘later’ wel weer oppakken. Maar hier is de harde waarheid: ‘later’ is vaak niets meer dan codetaal voor ‘nooit’.

Het is de hoogste tijd om voor eens en voor altijd te stoppen met stoppen. Want laten we niet vergeten dat tegenslagen en obstakels een integraal onderdeel zijn van onze reis naar verbetering. Net zoals kinderen leren lopen door vallen en opstaan, zo groeien we door te leren omgaan met de uitdagingen die op ons pad komen.

Het begint allemaal met het accepteren van het feit dat stoppen slechts een gewoonte is die we onszelf hebben aangeleerd. Van nature zijn we doorzetters. Als kinderen gaven we nooit op als we probeerden te lopen, zelfs niet na talloze valpartijen. We bleven proberen, want we wisten dat we het uiteindelijk zouden kunnen.

Het is tijd om de doorzetter in onszelf wakker te schudden en onze reis voort te zetten naar de fitste en beste versie van onszelf.

Dus waarom zouden we die doorzettingsvermogen nu laten varen? Tegenslagen, of het nu gaat om een gemiste training, een ongezonde maaltijd, of een drukke week, mogen niet het einde van onze reis betekenen. In plaats daarvan moeten we ze omarmen als kansen om te groeien en sterker te worden. Laten we onszelf herinneren dat het OK is om te vallen, zolang we maar weer opstaan. De weg naar onze fitste zelf zal geplaveid zijn met hobbels en kuilen, maar dat betekent niet dat we moeten stoppen. We hebben het in ons om door te zetten, net zoals we dat deden toen we voor het eerst probeerden te lopen.

Accepteer het feit dat stoppen slechts een gewoonte is die we onszelf hebben aangeleerd

Laten we die gewoonte van stoppen doorbreken en ons ware doorzettingsvermogen omarmen. Laten we leren van onze fouten, sterker worden door tegenslagen en doorgaan, ongeacht de obstakels die we tegenkomen. Uiteindelijk zullen we ontdekken dat de weg naar succes geplaveid is met doorzettingsvermogen en dat stoppen nooit meer een optie is. Het is tijd om de doorzetter in onszelf wakker te schudden en onze reis voort te zetten naar de fitste en beste versie van onszelf.

 

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.