Een heerlijk licht, zomers recept vol smaak en de nodige vitamines!

Recept

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 Krokante kipschnitzels (Albert Heijn)
100 g Peulen
1/2 Oranje paprika (80 g)
1/2 Avocado (100 g)
50 g Taugé
8 Rijstvellen*
1 theelepel (zwart) Sesamzaad
Sojasaus naar smaak

*Rijstvellen worden verkocht bij de AH. Echter vond ik bij de Toko vellen met aanzienlijk minder kcal van het merk “Bamboo Tree.”

Bereidingswijze
-Vul de waterkoker voor de helft en kook het water.
-Doe de peulen in een steelpannetje, giet het kokende water erop, zet op hoog vuur, kook 2 minuten.
-Giet de peulen in een zeef en laat een beetje afkoelen.
-Bak de krokante kip 5 minuten in de airfryer op 200 graden of om en om 8 minuten in een droge koekenpan.
-Snijd de paprika in heel dunnen reepjes.
-Snijd ook de peulen over de lengte in heel dunne reepjes.
-Maak de avocado schoon, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
-Snijd de krokante kip ieder over de lengte in 4 repen.
-Vul een ruime kom met heet water.
-Week 1 rijst vel tot deze zacht is, dit duurt slechts enkele secondes. Knijp de vel een beetje uit en leg op het aanrecht.
-Leg in het midden van de vel een paar reepjes paprika, peultjes, avocado, wat taugé en een reep kip.
-Vouw eerst de onderkant van de rijst vel over de vulling, vervolgens de linker- en rechterzijde om daarna de springroll op te rollen.
-Snijd de springroll doormidden en zet met de open kant omhoog in een bakje.
-Herhaal dit nog 7 keer.
-Bestrooi de springrolls met sesamzaadjes en eet het met wat sojasaus.

Voedingswaarde per persoon
Zonder de sojasaus
414 kcal
16 g vet
46 g koolhydraten
3 g vezels
19 g eiwit