Een heerlijk zomers ontbijt waar je zeker je bed voor uit wil komen.

Recept

Ingrediënten
140 g Bosvruchten uit de vriezer !
– 200 g Alpro sojayoghurt ongezoet
– 20 g Muesli !!
– 32 g Banaan
– 60 g Aardbeien
– 100 g Blauwe bessen

  • Ik gebruikte het diepvriesfruit van Jumbo eigen merk.
  • !!  Ik koos voor MyMuesli cranberry pistachio granola.

 

Bereidingswijze
Snijd de banaan in plakjes. Snijd de kroontjes van de aardbeien af en snijd de aardbeien doormidden.
– Weeg de muesli en blauwe bessen alvast af zodat alles klaarligt voor het garneren van de smoothiebowl.
– Houd een stuk of 8 blauwe bessen apart voor de garnering.
– Doe de overige blauwe bessen in het schaaltje waarin je de smoothiebowl gaat doen.
– Maal het bevroren fruit samen met de sojayoghurt tot een glad geheel in een blender of keukenmachine.
– Het wordt een dikke, sorbet-achtige massa. Schep dit in het kommetje.

Nu kan het garneren beginnen
– Verdeel de muesli over de helft van het schaaltje.
– Leg de plakjes banaan als een soort scheidingslijn, dakpansgewijs neer.
– Zet links van de bananenplakjes de halve aardbeien neer.
– Maak rechts naast de bananenplakjes een lijntje van de blauwe bessen.

Voedingswaarde: 301 kcal, 9 g vet, 35 g koolhydraten, 8 g vezels, 13 g eiwit