Wil je genieten van een paar lekkere plakken cake zonder al te veel calorieën binnen te krijgen? Dat kan gewoon! Deze skinny bosvruchten cake bevat slechts 61,3 kcal per plak. Ook fijn is dat de cake koolhydraat- en zeer vetarm is en juist heel eiwitrijk.

Recept

Ingrediënten
500 g Magere kwark
140 g Eiwit*
40 g Kokosmeel**
40 g Eiwitpoeder met vanillesmaak***
40 g Steviala Ery-pure of een beetje van een ander zoetmiddel
250 g Bosvruchten****
*Je kunt eieren splitsen. Je hebt dan 4 eieren nodig. Ook zijn er kant en klare flesjes eiwit verkrijgbaar bij AH en Jumbo.
**Dit meelsoort is zeer koolhydraatarm en heeft een hoog absorberend vermogen. Wil je liever een ander meelsoort gebruiken, bijvoorbeeld havermeel, speltmeel, amandelmeel of tarwebloem. Gebruik dan 55 gram.
***Wil je dit niet gebruiken, vervang het dan door 20 g meel, wat zoetmiddel en eventueel wat vanille essence of -extract.
****Je kunt zelf een mengseltje samenstellen van verse bosvruchten of koop een doosje of zak uit de vriezer.

Bereidingswijze
-Bekleed een cakevorm met bakpapier. Dat gaat het makkelijkst door een prop te maken van een vel bakpapier. Maak de prop nat onder de kraan en knijp goed uit. Vouw het bakpapier uit. Het is nu een slappe lap geworden die welwillend in het cakeblik blijft liggen.
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Doe kwark, eiwit, kokosmeel, eiwitpoeder en Steviala Ery-pure of ander zoetmiddel in een ruime kom. Meng tot een glad beslag.
-Voeg bosvruchten toe en spatel goed door.
-Schep het beslag in de cakevorm.
-Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 35 minuten.
-Zet de oven uit maar laat de cake er nog een uur instaan voor je deze eruit haalt. Laat verder afkoelen op het aanrecht en vervolgens in de koelkast.
-Je kunt de cake in plakjes invriezen of 5 dagen in de koelkast bewaren.

Voedingswaarde per 1/12 deel

61,3 kcal

1 g vet

4 g koolhydraten

2,5 g vezels

8 g eiwit