Een heerlijk simpel appeltaartje met wel heel fijne voedingswaarde. Ik maakte dit appeltaartje met de restjes appel uit dit recept. Ideaal als ontbijt of snack. Ik deed er wat sojayoghurt en Steviala sweet maple op.

Recept

Ingrediënten
50 g Elstar appel
1 Ei maat M (50 g)
60 g Magere kwark
12 g Kokosmeel
10 g Steviala Kristal Sweet kaneel of een beetje van een ander zoetmiddel
1 g Kaneel

Bereidingswijze:
-Bekleed de bodem van een springvormpje met een doorsnede van 10 cm met bakpapier en vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.
-Snijd de appel in kleine stukjes. Kluts het ei in een kom en voeg alle ingrediënten toe. Roer even goed door voordat je het beslag in het springvormpje schenkt.
-Bak +/- 15 minuten op 175 graden in de airfryer of +/- 20 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.

Voedingswaarde
169 kcal
7 g Vet
11 g Koolhydraten
6 g Vezels
13 g Eiwit