Sinterklaas is weer in ons land en daar hoort iets lekkers bij. Een semi-verantwoorde cheesecake met een bodem van kruidnoten, een laagje chocolade cheesecake en een laagje kruidige kruidnoten cheesecake. Ik maakte het feest compleet door de taart na het bakken te versieren met nog meer kruidnoten en verschillende soorten chocolade. Je kunt natuurlijk ook voor kleurrijk strooigoed gaan of misschien ook chocolade munten, een hele chocoladeletter. Leef je uit!

Recept

Ingrediënten voor de bodem:
-200 g Kruidnoten
-50 g Roomboter

Bereidingswijze:
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Dit kan bijvoorbeeld met roomboter of PAM spray.
-Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur.
-Maal de kruidnoten helemaal fijn in een keukenmachine. Roer de kruimels door de gesmolten boter. In eerste instantie lijkt het mengsel te droog. Blijf geduldig doorroeren dan zul je zien dat het een plakkerige massa wordt.
-Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
-Zet de bodem opzij en ga verder met de cheeselaag.

Ingrediënten voor de cheeselaag:
-400 g Goldessa cream cheese balance
-250 g Magere kwark
-3 Eieren maat M (150 g)
-25 g ChocoLoco kruiden of cacao
-Steviala druppels met chocoladesmaak naar behoefte*
-10 g Love Peace&Granola kruiden of speculaas-/koekkruiden
-Steviala druppels met kaneelsmaak naar behoefte *
-75 g Kruidnoten

* Heb je de Steviala druppels niet in huis, gebruik dan een ander zoetmiddel/zoetstof.

Bereidingswijze:
-Verwarm de oven voor op 150 graden.
-Doe de roomkaas samen met de magere kwark en eieren in een ruime kom. Roer met een garde door elkaar.
-Giet 425 gram van dit beslag over in een andere kom.
-Voeg aan kom 1 de ChocoLoco kruiden of cacao toe en de Steviala druppels met chocoladesmaak. Roer dit goed door elkaar en schenk het op de kruidnotenbodem in de springvorm.
-Voeg aan kom 2 de Love Peace&Granola kruiden of speculaas-/koekkruiden en de Steviala druppels met kaneelsmaak toe. Roer dit goed door elkaar en spatel dan de 75 gram kruidnoten door het beslag.
-Schenk dit voorzichtig op de chocoladelaag.
-Bak de cheesecake 45 minuten in het midden van de oven op een rooster. Zet de oven vervolgens uit, maar laat de cheesecake nog een uur in de oven staan. Dit voorkomt dat de taart inzakt. Laat daarna verder afkoelen buiten de oven en vervolgens in de koelkast.

-Je kunt de puntjes cheesecake invriezen. Ontdooi bij voorkeur in de koelkast.

Voedingswaarde voor de hele taart zonder toppings:
2450 kcal
117 g vet
238 g koolhydraten
110 g suiker
14 g vezels
101 g eiwit

Voedingswaarde per 1/10 deel:
245 kcal
11,7 g vet
23,8 g koolhydraten
11 g suiker
1,4 g vezels
10,1 g eiwit