Ingrediënten 2 personen:
½ middelgrote ui
1 teen knoflook
1 rode puntpaprika
7½ g verse platte peterselie
1 el milde olijfolie
¼ el paprikapoeder
½ el komijnzaad
400 g gepelde tomaten in blik
2 middelgrote eieren
2 volkorenpita’s
Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes en snijd de knoflook en peterselie fijn.
Verwarm de olie in de koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, paprika, peterselie, paprikapoeder en het komijnzaad 2 min. mee.
Doe de gepelde tomaten bij het ui- paprikamengsel. Plet ze iets met een lepel tegen de zijkant van de pan. Schep om, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat 10 min. zacht koken. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak twee kuiltjes in het tomatenmengsel met de achterkant van een lepel en breek er voorzichtig een ei boven. Bestrooi elk ei licht met peper en zout. Leg de deksel op de pan en laat het mengsel 5-7 min. zacht koken, tot het eiwit net is gestold.
Verwarm de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het gerecht met de pita’s.
Voedingswaarden(eenpersoonsportie)
energie 380 kcal
koolhydraten 45g
eiwit 16g
vet 13g
vezels 8g
Eet smakelijk!