Wanneer ik een maaltijdsalade wil eten begin ik uiteraard altijd met als basis sla. Daarna kijk ik in mijn koelkast en bedenk waar ik zin in heb en lekker bij elkaar zal smaken. Zo ontstond ook deze zomerse salade. Belangrijk is dat je zorgt voor balans in een salade. Gebruik altijd iets zoets, tegenover iets hartigs. Combineer dit met een krokant ingrediënt en je hebt een heerlijke gevarieerde salade.

Recept

Ingrediënten
80 g Gemengde sla
– 30 g Feta
– 1 Wilde perzik
– 1/4 Avocado
-4 Snoeptomaatjes
– 4 Walnoten
– 1 eetlepel Extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
– Peper en zout

Bereidingswijze
Verdeel de gemengde slasoorten over een diep bord.
– Verkruimel de feta over de sla. Snijd de wilde perzik en avocado in plakjes en rangschik deze over de salade. Snij ieder snoeptomaatje in 3 plakjes en verdeel ze over de salade.
– Rooster de walnoten heel even in een droge koekenpan. Hierdoor worden ze iets krokanter.
– Breek de walnoten in stukjes en verdeel ook deze over de salade.
– Schenk de olijfolie over de salade en breng het geheel op smaak met peper en zout naar behoefte.