De naam van dit gerecht laat weinig te raden over. Een heerlijke salade vol goede vetten. De salade kan als lunch, maar zeker ook als avondmaaltijd. Wil je er wat extra koolhydraten bij dan smaakt een lekker stukje brood prima naast dit gerechtje, maar ook een gekookt aardappeltje zal smaken.

Recept

Ingrediënten
200 g Asperges (geschild)*
– 10 g Blanke amandelen
– 100 g Zalmfilet zonder vel
– 100 g Gemengde slasoorten
– ½ Avocado (90 g)
– 5 g Citroensap
– 1 g Fijne/gladde monstert
– Peper en zout
– 10 g Olijfolie extra vierge
– 1 g Platte peterselieblaadjes (niet noodzakelijk, wel lekker)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je in het bezit bent van een airfryer is dit niet nodig.
– Snijd de geschilde asperges doormidden.
– Doe de asperges en wat zout in een kookpan. Schenk hier koud water op tot de asperges onder staan.
– Zet de pan op hoog vuur. Breng aan de kook, draai het vuur lager, kook de asperges 10 minuten.
– Rooster de amandelen in de oven tot ze licht bruin van kleur zijn. Dit duurt ongeveer 7 minuten. Controleer tussentijds wel, want iedere oven is anders. De amandelen kunnen ook in een airfryer geroosterd worden. Dit duurt ongeveer 1,5 minuten op 200 graden. Ook nu is tussentijds controleren raadzaam, omdat ook ieder merk airfryer anders is. Hak de amandelen grof wanneer ze iets zijn afgekoeld.
– Leg de zalmfilet op een bordje. Strooi wat peper en zout over de filet. Gaar de zalmfilet 3 minuten op 900 watt in de magnetron. Uiteraard staat het je vrij een andere bereidingswijze te kiezen. Bakken of grillen kan ook.
– Snijd de halve avocado over de lengte in plakjes.
– Maak een dressing: kluts citroensap, monstert, peper en zout in een schaaltje. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe terwijl je blijft klutsen met een vork of kleine garde.
– Hak de platte peterselie.
– Meng in een kom de sla, asperges en dressing door elkaar. Dresseer dit op een bord. Verdeel de zalm, avocado, amandelen en platte peterselie over de salade.

Zorg dat de asperges goed geschild zijn. Niet goed geschilde asperges zijn draderig en taai, niet smakelijk dus.

Voedingswaarde:

  • 580 kcal
  • 48 gram vet
  • 8,4 gram koolhydraten
  • 11,7 gram vezels
  • 28, 3 gram eiwit
12 Weken FIT Project

Snaaigedrag: geen trucje, maar een keuze

Blog

De Kernwaarden van De Loods Nieuwegein: Jouw Gids naar Persoonlijke Groei

Blog

De kracht van balans: waarom ‘alles of niets’ geen oplossing is

12 Weken FIT Project

Weten wie je bent: de echte start van verandering

Blog

De 4 fasen van verandering in jouw omgeving — en jouw rol hierin

Blog

Waarom Schommelt Je Gewicht Terwijl Je ‘Alles Goed Doet’?

Blog

De Kracht van Jouw Woorden: Kies voor Verandering bij De Loods

Blog

Wat Wil Je ÉCHT? Ontdek Jouw Dromen en Maak ze Waar!

Blog

Van “Ik kan dit niet” naar “Ik kan dit NOG niet”: De kracht van keuze

Blog

Nieuw gedrag aanleren: hoe je die weerstand overwint

Blog

Stop met Uitstellen: Maak Nu de Juiste Keuzes voor Jouw Groei

Blog

Waarom je na een weekend ineens 1,5 kilo zwaarder bent (en waarom dat géén vet is)