Vergeet dit jaar de paaseitjes en paasstol! Geniet tijdens de paasdagen van deze overheerlijke, verantwoorde “Rum rozijnen cheesecake”. Ook onervaren bakkers gaat dit lukken, want als je kan wegen en roeren ben je al een heel eind op weg. Als je dan ook nog weet hoe je oven werkt, gaat het helemaal goed komen!

Recept

Ingrediënten voor de bodem
60 g Havermout
– 40 g Amandelmeel van Sukrin (deze is minder vet)
– 30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
– 10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel
– 2 g Zout
– 100 ml Water

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden.
– Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsneden van 23 cm, met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Kokosolie of roomboter zijn hiervoor erg geschikt.
– Doe alle ingrediënten in een ruime kom en roer met een lepel goed door elkaar.
– Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
– Bak de bodem in het midden van de oven op een rooster +/- 10 minuten.
– Haal de bodem uit de oven en draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.

Ingrediënten voor de cheeselaag
2×10 g Rum aroma van dr. Oetker
– 100 g Rozijnen
– 600 g Roomkaas light
– 500 g Rum rozijnen vla van Melkunie
– 2 Eieren (105 g)
– 3 Eiwitten (105 g)
– 50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
– 20 g Sukrin of 4 g van een ander zoetmiddel


Bereidingswijze

– Doe de rozijnen samen met 10 g rum aroma en een klein scheutje heet water in een bakje. Laat dit minimaal 15 minuten wellen.
– Voeg  roomkaas, vla, eieren, eiwit, eiwitpoeder, Sukrin en 10 g rum aroma samen in een ruime kom samen. Mix met de mixer .
– Laat de gewelde rozijnen uitlekken in een zeefje en roer ze vervolgens door het roomkaasmengsel.
– Stort de massa op de bodem in de springvorm.
-Bak de cheesecake, in het midden van de oven op een rooster, in +/- 65 minuten gaar. De cheesecake mag in het midden nog een beetje flubberen.
– Zet de oven uit, maar laat de cheesecake er nog 60 minuten in staan. Dit voorkomt dat de cheesecake in het midden inzakt.
– Haal de cheesecake na een uur uit de oven en laat deze eerst nog een uur buiten de koelkast afkoelen en vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast.

Voedingswaarde per 1/10 deel

– 227,9 kcal
– 6,4 gram vet,
– 23,7 gram koolhydraten
– 2,4 gram vezels
– 17,8 gram eiwit