Met tortilla wraps kan je vele kanten op. In Italië maakte ik voor het eerst kennis met de quesidilla. Lekker dat ik dat vond! Thuis maak ik ze regelmatig. Soms enkel met een plakjes kaas en kip als lunch, maar dus ook met groente en gehakt als avondeten. Lekker met wat salade erbij.

Recept

Ingrediënten voor 2 quesidilla’s
2 Tortilla wraps*
– 100 g Mager rundergehakt
– 1 teentje Knoflook (2 g)
– 1/2 Ui (60 g)
– 40 g Gele paprika
– 40 g Rode paprika
– 40 g Oranje paprika
– 30 g Slankie smeerkaas
– Peper en zout

Ik gebruikte de koolhydraat arme wraps van Mama Lupes

Bereidingswijze
Maak de ui schoon en snipper en hak zeer fijn. Maak het knoflookteentje schoon en hak of pers fijn.
– Snijd de paprika in zeer kleine blokjes. Warm een vetstof naar keuze in een koekenpan. Ik gebruikte PAM spray zonder calorieën.
– Bak het gehakt rul. Voeg na 3 minuten de groente toe en bak dit 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
– Verwarm de contactgrill voor of zet een grillpan op hoog vuur.\
– Smeer de smeerkaas op de wraps en verdeel het gehakt mengsel over de wraps. Vouw de wraps dubbel en grill +/- 3 minuten.

Voedingswaarde per quesidilla: 205 kcal, 10,5 g vet, 12,5 g koolhydraten, 6 g vezels, 18,5 g eiwit