De afgelopen week was een periode van vooruitgang en oprechte dankbaarheid.
Na een periode van herstel ben ik echt blij te kunnen zeggen dat mijn gezondheid aanzienlijk verbeterd is. De ontsteking is verdwenen en ik voel me weer fit en krachtig. Het stoppen van de antibioticakuur heeft mijn lichaam een boost gegeven, wat zich vertaalt in merkbare verbeteringen in mijn prestaties.

Mijn hardloopsessies van afgelopen week verliepen opmerkelijk goed.

 • Het begon een heerlijke 10-kilometer run met een tempo van 4:20 per kilometer, wat me een totale tijd van 43 minuten en 24 seconden opleverde. Dit gaf me een goede start van de week en het was heerlijk om de dag zo te beginnen.
 • Vervolgens stond er een halve marathon op het programma, waarbij ik mijn persoonlijk record wist te verbreken. Met een pace van 4:19 per kilometer, wist ik de afstand van 21.01 kilometer af te leggen in slechts 1 uur en 30 minuten. Maar het belangrijkste is, dat ik gedurende de hele afstand mijn bloedsuiker goed wist te reguleren.


  Dit dankzij de volgende 3 tips:
  1. Zorg voor de juiste sportvoeding / sportdrank tijdens de runs. Ik ben geadviseerd om over te gaan op de sportgels en sportdranken van Maurten

  2. Ik ben geadviseerd om elke 5 kilometer een sportgel te nemen, om zo dalingen in mijn bloedsuiker te voorkomen.
  Belangrijk: Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van diverse factoren. Ga opzoek naar deskundig advies!

  3. Zorg voor weinig tot geen actieve insuline in jouw lichaam.
  Voor mij persoonlijk houdt dit in dat ik geen langwerkende insuline spuit in de ochtend dat ik ga rennen en geen kortwerkende insuline gebruik bij mijn ontbijt. Ook dit is weer persoonsgebonden advies.

Dit resultaat gaf me niet alleen een mentale boost, maar ook een gevoel van trots en voldoening.

 • Vandaag stond een 5-kilometer run op de planning, met als doel deze zo snel mogelijk te lopen. Ik slaagde erin om een gemiddelde pace van 3:54 per kilometer te behouden, wat resulteerde in een eindtijd van 19 minuten en 32 seconden. Dit was opnieuw een persoonlijk record en een bevestiging van mijn vooruitgang.

Een waardevolle les die ik heb geleerd, is het belang van het zoeken naar advies bij ervaren mensen.
Gesprekken met experts zoals Jasper van het Bas van der Goor Foundation en Niels, een ervaren marathonloper met diabetes, hebben me geholpen mijn bloedsuikerspiegel beter te reguleren tijdens mijn runs. Dit zorgt niet alleen fysiek voor een goed resultaat, maar ook mentaal geeft dit veel zelfvertrouwen tijdens de langere duurlopen.

Samen staan we sterk!
Maar het meest dankbare aspect van de week was de ongelooflijke steun die ik heb ontvangen voor de fundraiser voor het Bas van der Goor Foundation. De vrijgevigheid van mijn community heeft indruk op mij gemaakt en ik ben dankbaar voor elke bijdrage die is geleverd.

Het doelbedrag van €5000,- is binnen één week behaald, waardoor we hebben besloten het doelbedrag te verhogen naar €7000,-

Met minder dan 5 weken te gaan tot de Marathon van Rotterdam voel ik me steeds zekerder. Ik kijk uit naar de uitdaging en ben vastberaden om mijn doelen te bereiken. De kracht van mijn netwerk en de mogelijkheid om samen positieve veranderingen te creëren, maken mij super trots. Bovendien ben ik hierdoor nog meer vastberaden om mijn doelen te behalen! 

 

Volg mij op strava! (Klik hier)

Meer blogs vind je hier

 1. De Marathon van Rotterdam met Diabetes type 1 
 2. De Basics van Diabetes type 1 en Sporten  
 3. Voorbereiden & Actie! 
 4. Accepteren, Doorzetten & Genieten
 5. Balans betaalt zich uit
 6. Bijsturen voor optimaal resultaat!
 7. Snelheid is niet alles
 8. Wat een week vol uitdagingen en hoogtepunten