“Ik heb alles al geprobeerd”, “Ik heb al 10 diëten geprobeerd maar niets werkt”, “Ik heb geprobeerd een nieuwe baan te krijgen, maar het is mij niet gelukt”, “Ik heb geprobeerd het sporten weer op te pakken, maar het lukt me niet om vol te houden”, “Ik probeer op tijd te komen”.

Heel veel mensen proberen nieuwe dingen, ze proberen af te vallen, ze proberen het sporten weer op te pakken, ze proberen een betere baan te krijgen maar het lukt ze niet. Het probleem met proberen is dat er ruimte is voor falen. Als jij probeert resultaat te halen, maar het lukt je niet dan heb je twee keuzes:

  1. Ik stop, want ik heb het geprobeerd maar het lukt me niet.
  2. Ik ga net zo lang door tot dat het me wel lukt.

Als je komt vanuit een houding van proberen dan is de kans op resultaat op de lange termijn heel klein. Bedenk je eens het volgende: Je spreekt af met een vriend/vriendin om 20:00 bij het station en hij zegt: Ik ga proberen op tijd te zijn. Zou jij dan €1000,- zetten op het feit dat hij/zij op tijd is? Nee natuurlijk niet!

Want proberen creëert direct al ruimte tot falen, proberen is een vangnet voor al de excuses waarom jij niet doet wat je zou moeten doen. Daarom leren wij onze klanten komen vanuit een houding die kaarsrecht tegenover proberen staat. En dat is Commitment.

Met Commitment bedoelen wij dat je al de noodzakelijke acties uitvoert die nodig zijn voor het desbetreffende resultaat. Ongeacht omstandigheden, ongeacht emoties, ongeacht of het comfortabel is of niet, ongeacht of je er zin in hebt of niet. Dit is een behoorlijke krachtige houding die niet op elke situatie toegepast kan worden.

Een commitment maken kan iedereen. Dat hoort niet bij een specifiek karakter of bij een bepaalde persoonlijkheid. Iedereen kan een commitment maken op datgeen wat je hij/zij heel belangrijk vindt en alles voor over heeft.

Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het maken van echte commitments en het halen van resultaten die impact maken op jouw leven? Kijk dan voor meer informatie bij Personal Training of bij het 12 weken Fit Project.