Ingrediënten 2 personen
🔸1 bosui
🔸schijf pompoen (ca. 300 gram)
🔸1 theelepel kerrie
🔸peper
🔸1 eetlepel olie
🔸¼ (groente)bouillontablet
Bereiding
🔸Was de bosui en snijd hem in ringen.
🔸Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het stuk pompoen in stukken.
🔸Bewaar de groene uienringen en fruit het andere deel met de kerrie en wat peper zacht in de olie.
🔸Voeg de stukken pompoen, 250 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook dit in 10 minuten gaar.
🔸Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine.
🔸Breng de soep weer tegen de kook aan en strooi de groene uienringetjes erover.
Voedingswaarden per persoon
Energie 80 kcal
Eiwit 1 gram
Vet 6g
Koolhydraten 4g
Vezels 2 gram
Eet smakelijk!