Al eerder maakte ik plaattaarten van filodeeg. Nu gebruikte ik eens Lavash bread. Dat is platbrood dat in het Midden Oosten veel gegeten wordt. Ik gebruikte een variant met minder koolhydraten. Je kunt het brood goed vervangen door een grote (volkoren) tortilla wrap.

Recept

Ingrediënten
1 Lavash bread
30 g Rode ui
60 g Gele paprika
6 Snoeptomaatjes (60 g)
15 g Lollo bionda of een ander slasoort
40 g Zachte kruidenkaas light
100 g Gerookte zalmfilet
Peper uit de molen

Bereidingswijze
-Haal het rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 200 graden.
-Leg een vel bakpapier op het rooster en leg daar het Lavash bread op.
-Bak het brood +/- 7 minuten in het midden van de oven.
-Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen, de paprika in blokjes en de tomaatjes doormidden.
-Was en pluk de sla.
-Leg het gebakken brood op een plank of bord en smeer de kruidenkaas erop.
-Verdeel de groenten en zal over het brood en maak het af met peper uit de molen.

Voedingswaarde

403 kcal

18 g vet

26 g koolhydraten

12 g vezels

37 g eiwit