Al eerder maakte ik plaattaarten van filodeeg. Nu gebruikte ik eens Lavash bread. Dat is platbrood dat in het Midden Oosten veel gegeten wordt. Ik gebruikte een variant met minder koolhydraten. Je kunt het brood goed vervangen door een grote (volkoren) tortilla wrap.

Recept

Ingrediënten
1 Lavash bread
30 g Rode ui
60 g Gele paprika
6 Snoeptomaatjes (60 g)
15 g Lollo bionda of een ander slasoort
40 g Zachte kruidenkaas light
100 g Gerookte zalmfilet
Peper uit de molen

Bereidingswijze
-Haal het rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 200 graden.
-Leg een vel bakpapier op het rooster en leg daar het Lavash bread op.
-Bak het brood +/- 7 minuten in het midden van de oven.
-Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen, de paprika in blokjes en de tomaatjes doormidden.
-Was en pluk de sla.
-Leg het gebakken brood op een plank of bord en smeer de kruidenkaas erop.
-Verdeel de groenten en zal over het brood en maak het af met peper uit de molen.

Voedingswaarde

403 kcal

18 g vet

26 g koolhydraten

12 g vezels

37 g eiwit

12 Weken FIT Project

Snaaigedrag: geen trucje, maar een keuze

Blog

De Kernwaarden van De Loods Nieuwegein: Jouw Gids naar Persoonlijke Groei

Blog

De kracht van balans: waarom ‘alles of niets’ geen oplossing is

12 Weken FIT Project

Weten wie je bent: de echte start van verandering

Blog

De 4 fasen van verandering in jouw omgeving — en jouw rol hierin

Blog

Waarom Schommelt Je Gewicht Terwijl Je ‘Alles Goed Doet’?

Blog

De Kracht van Jouw Woorden: Kies voor Verandering bij De Loods

Blog

Wat Wil Je ÉCHT? Ontdek Jouw Dromen en Maak ze Waar!

Blog

Van “Ik kan dit niet” naar “Ik kan dit NOG niet”: De kracht van keuze

Blog

Nieuw gedrag aanleren: hoe je die weerstand overwint

Blog

Stop met Uitstellen: Maak Nu de Juiste Keuzes voor Jouw Groei

Blog

Waarom je na een weekend ineens 1,5 kilo zwaarder bent (en waarom dat géén vet is)