Een knolselderij ontdoen van de schil is even een werkje, maar ik beloof je; het eindresultaat is het meer dan waard!

Ik gebruik hiervoor een scherp koksmes en begin met het afsnijden van de onderkant van de knol. Hier zijn de wortels nog zichtbaar. Deze moeten allemaal verwijderd worden. Zo ontstaat een platte onderkant waarop je de knol neer kan zetten zonder dat deze omrolt. Nu kan je rondom van boven naar beneden de schil afsnijden.. Wanneer alle schil verwijderd is kun je 2 mooie plakken van ongeveer 1,5 cm dikte afsnijden.

Recept
Ingrediënten:
– 2 plakken van een knolselderij*
– 50 g Roomkaas light (bijvoorbeeld van Philadephia)
– 100 g Verse spinazie
– Scheutje olijfolie (of andere vetstof)
– Peper en zout
– 2 plakjes Gerookte zalm
– 1 Ei
– 20 g Pompoenpitjes

Bereidingswijze

– Gaar de plakken knolselderij in de airfryer of oven. Om in de oven te garen verwarm je de oven voor op 175 graden.
– Leg de plakken knolselderij op een bakplaat met bakpapiertje. Bak de plakken knolselderij +/- 30 minuten.
– Wanneer je in het bezit bent van een airfryer leg je de plakken knolselderij in het mandje en gaart deze in +/- 15 minuten op 175 graden.
– Iedere oven en ieder merk airfryer is anders. Dus controleer met een vork of de knolselderij gaar is.
– Verwarm tijdens het garen van de knolselderij een scheutje olijfolie in een hapjespan, wok of koekenpan en roerbak hierin de spinazie tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
– Kook een eitje. Ik doe dit zelf door een eitje in een kleine steelpan te leggen, het pannetje te vullen met koud water tot het eitje onder staat.
– Ik breng het water aan de kook op hoog vuur, draai het vuur naar half hoog en kook het eitje 3 minuutjes. Nadien even laten schrikken onder koud water, pellen en doormidden snijden.
– De pompoenpitjes even roosteren in een droge koekenpan op hoog vuur. Let op, dit gaat snel, laat ze niet aanbranden!
– Besmeer de plakken knolselderij met roomkaas light. Verdeel de spinazie over de roomkaas. Leg op iedere pizza een plakje gerookte zalm, een half eitje en strooi er wat pompoenpitjes over.

Eetsmakelijk!