Dit lunchgerecht at ik afgelopen zaterdag na de WOD en het smaakte zo goed dat ik het graag met jullie deel. Een heerlijk warm pita broodje gevuld met oesterzwammen en roerei. Niet schrikken van die oesterzwammen, dat heeft niets te maken met oesters uit zee. De oesterzwam is een paddenstoelensoort. Iedere supermarkt heeft het in de schappen liggen.
Nog even een tip, dit broodje is nog lekkerder met wat ketchup of curry erbij.

Recept

Ingrediënten
1 Pita
75 g Oesterzwammen
2 Eieren maat M
10 g Lollo Biondo of een anders slasoort
Zout en peper

Bereidingswijze
-Ben je in het bezit van een contactgrill, verwarm deze dan voor.
-Snijd de pita deels open zodat je dit niet meer hoeft te doen als deze warm is.
-Scheur de oesterzwammen in repen. Warm een koekenpan met goede anti aanbaklaag op hoog vuur. Doe er wat vetstof in. Ik gebruikte PAM spray.
-Roerbak de oesterzwammen en breng ze op smaak met wat zout en peper.
-Grill ondertussen de pita in de contactgrill. Heb je geen contactgrill, rooster de pita dan even om en om in een hete, droge (geen vetstof gebruiken) koekenpan.
-Zet het vuur onder de koekenpan waarin de oesterzwammen worden gebakken laag. Breek de twee eitjes hierbij. Roer kort door, breng op smaak met zout en peper en zet het vuur uit.
-Leg wat sla in de pita en vervolgens het eimengsel.

Voedingswaarde

255 kcal
13 g vet
17 g koolhydraten
11 g vezels
22 g eiwit