De afgelopen week was een ware rollercoaster vol ups en downs, maar ik ben blij te kunnen zeggen dat ik ondanks alle uitdagingen toch een goede week heb gehad. Laat me jullie meenemen door mijn avonturen van de afgelopen dagen.

Het begon allemaal met een vervelende ontsteking op mijn been. Wat aanvankelijk als een klein ongemak begon, groeide al snel uit tot een serieuze kwestie die mijn geplande trainingsroutine dreigde te verstoren.

Gelukkig kon ik dankzij de hulp van mijn huisarts de ontsteking aanpakken en werd besloten om over te gaan tot een kleine ingreep om het herstel te bevorderen. En laten we zeggen dat de resultaten behoorlijk letterlijk waren! Na een dag waarin de ontsteking naar buiten kwam, kon het genezingsproces eindelijk beginnen. Met een verlengde antibioticakuur en strikte hygiënevoorschriften kon ik gelukkig toch nog mijn trainingsschema volgen.

Een ander hoogtepunt van de week was mijn ontmoeting met het Bas van der Goor Foundation. Deze organisatie zet zich in voor mensen met diabetes en ik had het genoegen om met Jasper te spreken, een ervaren hardloper en mede-diabeet. Het was een waardevol gesprek waarin ik veel handige tips kreeg voor het reguleren van mijn bloedsuikerspiegel tijdens langeafstandslopen.

Mijn trainingsweek zag er als volgt uit

  • Een 5 kilometer run op dinsdag, waarbij mijn been nog behoorlijk opspeelde. (Tempo 4:37 / km)
  • Een 12 kilometer run op woensdagavond, vlak voor mijn ingreep bij de huisarts. (Tempo 4:37 / km)
  • En tot slot een lange 30 kilometer run op zondag, wat voor mij persoonlijk echt fungeerde als een tussentijdse test: “Hoe gaat het met mijn been en loop ik op schema?”. (4:52 / km)

Deze week heeft me een aantal belangrijke lessen geleerd:

  • Het is essentieel om je gezondheid serieus te nemen en niet terughoudend te zijn als het op medische hulp aankomt
  • In plaats van je te laten ontmoedigen door tegenslagen, moet je altijd blijven zoeken naar oplossingen en mogelijkheden.
  • Het is ontzettend waardevol om jezelf te omringen met mensen die ervaring hebben in de uitdagingen waarmee je te maken hebt. Het advies van Jasper heeft een enorm verschil gemaakt in mijn bloedsuikerregulatie tijdens mijn langeafstandsrun.

Tot slot heb ik besloten om mijn reis nog meer betekenis te geven door een fundraiser te organiseren voor het Bas van der Goor Foundation.

Sport heeft een enorme positieve invloed op mijn diabetesmanagement en ik geloof sterk in hun missie om mensen met diabetes in beweging te krijgen.

Wil je mij helpen om dit geweldige doel te ondersteunen? Dat kan middels een donatie via deze link!

Alvast bedankt voor jullie steun en laten we samen een verschil maken voor iedereen met diabetes!