Lekker, simpel en verantwoord! Heerlijk als lunch of samen met een wat rauwkost als avondmaaltijd.

Recept

Ingrediënten
– 1/2 Rode ui (40 g)
– 100 g Champignons
– 10 g Olijfolie
– 4 Snoeptomaatjes (44 g)
– 2 Eieren (110 g)
– 50 g Cottage cheese
– Peper en zout
– 30 g Tonijn op water
– 20 g Geraspte 20+ kaas
– 1 takje Bladpeterselie

Bereidingswijze
Snipper de rode ui grof. Snijd de champignons in plakjes.
– Warm olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Fruit hierin de ui en champignons aan op half hoog vuur.
– Snijd de snoeptomaatjes ondertussen in plakjes.
– Kluts de eieren samen met de cottage cheese los en voeg peper en zout naar behoefte toe. Giet het eiermengsel in de koekenpan.
– Verdeel de plakjes tomaat, tonijn en geraspte kaas over het ei. Leg een deksel op de pan en draai het vuur laag.
– Pluk ondertussen de blaadjes van het takje bladpeterselie en scheur deze in kleinere stukjes.
– De omelet is gaar wanneer de bovenzijde zo goed als droog is.
– Schuif de omelet op een bord en strooi de bladpeterselie erover.

Voedingswaarde

– 387 kcal
– 23,5 gram vet
– 4,7 gram koolhydraten
– 4,1 gram vezels
– 37,4 gram eiwit

Wil je gezonder leven? Kom eens gratis een Bootcamp bij ons proberen in Nieuwegein!

Heb je een vraag voor ons? Je kan rechtsonder contact opnemen via de Futy chatbot op de website.