Eerlijk gezegd ben ik helemaal niet zo’n fan van noedelsoep. Het trekt met gewoon niet zo, dus heb ik het nog niet vaak gegeten en tot voor kort zelfs nog nooit gemaakt. Het enige dat me altijd wel aantrekt is de bouillon met daarin een gekookt eitje. Ik vond dat ik de gok maar eens moest wagen en gewoon eens poging moest doen en je snap vast al wel dat ik nu wel enthousiast ben want anders zou ik het recept natuurlijk niet met jullie delen. Werkelijk, wat was dit lekker! Ik zal er verder niet te veel woorden aan vuil maken, maak deze soep gewoon eens. Het is niet moeilijk en je zult zeker genieten.
Recept
Ingrediënten
Voor 2 personen
125 g Chinese Mie (Soubry)
2 Eieren
100 g Shiitake
350 g Paksoy
1 teen Knoflook
1 theelepel Gemberpoeder
10 ml Zonnebloemolie
700 ml Water
2 Groentebouillontabletten
40 ml Kikoman sojasaus minder zout
15 ml Rijstazijn
20 g Gebakken uitjes
Bereidingswijze
-Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking en laat uitlekken in een vergiet tot ze in de bouillon kunnen.
-Leg de eitjes in een kleine steelpan. Giet er koud water op tot ze net onder staan.
-Zet het pannetje op het vuur, breng aan de kook en kook dan nog eens 4 minuten voor je ze laat schrikken onder de koude kraan.
-Snijd ondertussen de shiitake in plakjes. Was en snijd ook de paksoy. Houd het witte deel apart van het groene deel.
-Maak de knoflookteen schoon en hak het fijn.
-Warm de olie in een ruime kookpan. Fruit hierin op laag vuur de knoflook samen met de gemberpoeder aan.
-Voeg de shiitake en het witte deel van de paksoy toe. Roerbak 4 minuten.
-Voeg water, bouillontabletten, sojasaus en rijstazijn toe. Breng aan de kook.
-Voeg het groen van de paksoy en de noedels toe. Roer even goed door voor je de soep over de borden verdeeld.
-Pel en halveer de eieren. Leg ze in de soep en maak het geheel af met de gebakken uitjes.