Mijn naam is Frank Kersbergen, en ik schrijf deze blog vandaag om mijn verhaal met jullie te delen.

Ik ben 32 jaar oud, fanatiek sporter, enorm gepassioneerd als het gaat om persoonlijke groei en persoonlijk leiderschap, en daarnaast ben ik een enthousiaste ondernemer bij De Loods Nieuwegein, een High-End Personal Training & Coaching centrum. Naast dat ik me dagelijks bezighoud met 1op1 Coaching&Training, de bedrijfsvoering, de ontwikkeling van het personeel en het bedrijf, ben ik ook altijd op zoek naar manieren om mezelf uit te dagen en te ontwikkelen.

De Loods Nieuwegein is een bron van inspiratie en empowerment voor iedereen die streeft naar persoonlijke groei en ontwikkeling op zowel fysiek als mentaal vlak.

Zoals velen van jullie wel weten, ben ik vorig jaar gediagnosticeerd met Diabetes Type 1. Deze diagnose kwam na een onrustige periode in mijn privéleven waar veel stress bij kwam kijken. Daarnaast had ik te maken met een onverklaarbaar gewichtsverlies van 12 kg, veel fysieke ongemakken, meermaals flauwvallen, wat uiteindelijk resulteerde in een opname op de Intensive Care.

De diagnose van Diabetes Type 1 bracht een golf van veranderingen met zich mee. Een periode volgde waarin mijn bloedsuikerspiegel regelmatig omhoog schoot tot behoorlijke hoogtes, afgewisseld met fases waarin ik te maken had met enorm veel hypo’s (lage bloedsuikers).

Maar in plaats van me te laten verdrinken in de angst en beperkingen die bij deze ziekte horen, besloot ik mijn focus te verleggen naar wat ik wel kon doen. Hoe kon ik een gezond en actief leven leiden en tegelijkertijd mijn passie voor sport en coaching behouden?

Wat mij persoonlijk direct opviel, was dat alle informatie vooral was gericht op de beperkingen die deze ziekte met zich meebracht en dat je echt heel hard moest zoeken naar inspirerende verhalen omtrent de mogelijkheden met Diabetes type 1. Natuurlijk is deze informatie enorm belangrijk en is het cruciaal om de risico’s die deze auto-immuunziekte met zich meebrengt duidelijk in kaart te brengen. Maar ik vond het veel interessanter om te kijken naar wat wel mogelijk was met Diabetes. Dus het avontuur was begonnen!

Mijn avontuur begon met het verzamelen van kennis, het lezen van boeken en artikelen, en het omringen met mensen die mijn visie deelden. Ik ontdekte atleten en sporters die met Diabetes Type 1 op het hoogste niveau presteerden, en dat gaf me de motivatie om te geloven dat ik dit ook kon.

Tegen alle adviezen van mijn diabetesverpleegkundige in, besloot ik in april 6 weken naar Azië te vertrekken om rond te reizen door Vietnam en Thailand. Het was een avontuur vol onzekerheden, maar het leerde me om te gaan met veranderingen in voeding, klimaat en omstandigheden, en het was een geweldige ervaring die me alleen maar sterker maakte.

En nu sta ik voor mijn volgende uitdaging: Ik ga de Marathon van Rotterdam lopen in april.

Dit is niet alleen een sportieve prestatie, maar ook een kans om te laten zien dat Diabetes Type 1 geen beperking hoeft te zijn, maar eerder een motivatie om te blijven groeien en inspireren.

In deze blogreeks neem ik jullie mee in mijn voorbereiding op de marathon. Ik zal alles delen wat ik tegenkom, hoe ik mijn diabetes beheer, wat er goed gaat, maar vooral ook wat er fout gaat en alle uitdagingen die op mijn pad komen. Mijn doel is om jullie te inspireren om met moeilijkheden om te gaan, altijd te focussen op wat wél mogelijk is, te leren van tegenslagen en te accepteren dat fouten maken deel uitmaakt van het proces.

Blijf deze blog volgen en laten we samen de inspiratie vinden om de krachtigste versie van onszelf te worden. Samen zijn we sterker dan diabetes.

Op naar de Marathon van Rotterdam!

Groetjes,

Frank!

PS: Je kunt mij nu volgen op strava! (Klik hier)

Meer blogs vind je hier

  1. De Marathon van Rotterdam met Diabetes type 1 
  2. De Basics van Diabetes type 1 en Sporten