Vervang je kant-en-klare ceaser salade voor deze heerlijke Maïs Zwarte Bonen en Quinoa Salade. Een heerlijke maaltijd te gebruiken als lunch of diner. (Bron: Droogtrainen.com)

Recept

Ingrediënten
– 1 eetlepel verse limoensap
– 1 eetlepel witte azijn
– 1/4 theelepel gedroogde oregano
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 400 gram quinoa, afgespoeld
– 200 gram zwarte bonen
– 2 blikjes maïs
– 1 kleine rode paprika, zonder zaadjes en in
– kleine blokjes gesneden
– 3 lente uitjes, fijngesneden
– 2 eetlepels fijngehakte verse koriander

Bereidingswijze
– Doe de limoensap, azijn, oregano, zout, peper en olie in een afsluitbare zak en meng het geheel goed.
– Zet het hierna apart en ga verder met het aan de kook brengen van 2 liter water.
– Kook de quinoa op laag vuur met de deksel op de pan tot al het water opgenomen is.
– Giet de quinoa in een vergiet en koel af met koud stromend water.
– Voeg nu de zwarte bonen, maïs, paprika, lente-uitjes en koriander toe aan de quinoa.
– Neem nu de apart gezette dressing en meng dit met het quinoa mengsel.
– Zet het mengsel nu in de koelkast en laat minimaal een uur afkoelen voor opdienen.
– Bereidingstijd 75 – 80 minuten.

Voedingswaarde

– Gerecht voor 6 personen.
– Koolhydraten 48 gram
– Vetten 7 gram
– Eiwitten 12 gram
– Calorieën 70 per portie