Deze zachte winter maakt dat een salade best kan. Zeker met de geroosterde bieten en gegrilde appel doet deze voedende salade toch echt winters aan.
Recept
Ingrediënten
300 g Voorgekookte rode bieten
1/2 Elstar appel (110 g)
25 g Walnoten
35 g Veldsla
20 g Rozijnen
80 g Zachte geitenkaas 48+ in plakken (Lidl)
1 eetlepel Aceto Balsamico stroop (9 g)
Bereidingswijze
-Snijd de voorgekookte bieten in parten. Rooster ze 10 minuten op 200 graden in de airfryer of 10 minuten op 225 graden in de oven.
-Snijd de halve appel in tweeen (parten) om het klokhuis te kunnen verwijderen en vervolgens in plakjes.
-Warm een grillpan op hoog vuur en een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
-Grill de appelplakjes aan beide zijden in de grillpan.
-Rooster de walnoten in de koekenpan, zo worden ze extra krokant. Let op, ze verbranden snel!
-Verdeel de veldsla over een bord. Rangschik de geroosterde bietenparten, plakjes gegrilde appel en plakjes geitenkaas over de sla.
-Maak de salade af met de geroosterde walnoten, rozijnen en aceto balsamico stroop.