Deze heerlijk zoete kwarkbollen met appel en rozijnen zijn lekker als ontbijt en snack. Ze vullen goed en geven je voor lange tijd energie en het mooie is dat er groente en fruit in verwerkt is.

Het recept is voor 10 flinke bollen.

Voedingswaarde per bol: 148,1 kcal,
1,6 g vet, 23,2 g koolhydraten, 3,3 g vezels,
10,5 g eiwita

Recept

Ingrediënten voor 10 bollen:
150 courgette zonder schil
2 eiwitten (+/-60 g)
175 g Magere Franse kwark van Jumbo eigen merk
50 g Eiwitpoeder (whey) met vanillesmaak (ik gebruikte Isolaat Perfection van Body&Fitshop)
100 g Flavoured oats banana van Body&Fitshop of ultra fine oats, havermeel of zelf fijngemalen havermout
100 g Ontvette kokosmeel
20 g Sukrin (Heb je dit niet in huis dan kan je een ander zoetmiddel gebruiken. Gebruik dan wel middel, zo’n 3 gram)
2 g Kaneel
5 g Bakpoeder
6 g Citroensap (mag gewoon uit een flesje)
1 Appel (geschild en in stukjes 155 g)
75 g Rozijnen

Bereidingwijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Snijd de courgette zonder schil in stukken en maal deze fijn in een keukenmachine of gebruik een staafmixer.
Doe de courgettepuree in een ruime kom en voeg de eiwitten en kwark toe. Mix dit even door elkaar.
Voeg vervolgens eiwitpoeder, flavoured oats, kokosmeel, Sukrin, kaneel, bakpoeder en citroensap toe. Mix dit weer door elkaar.
Spatel als laatst de stukjes appel en de rozijnen door het deeg.
Pak een ijsschep of twee lepels en maak 10 bolletjes, leg deze op de bakplaat met bakpapier.
Bak de bollen +/- 25 minuten in het midden van de oven.
Laat even afkoelen en begin dan met smullen!