Kabeljauw is een mager, eiwitrijk vissoort die neutraal is van smaak en op vele manier bereidt kan worden. In dit recept komt de kabeljauw samen met pesto bovenop romige pasta met spinazie. Een gerecht dat binnen een mum van tijd op tafel staat!

Recept

Ingrediënten voor 2 porties
100 g Volkoren penne pasta
2 Kabeljauwhaasjes a 130 g
20 g Pesto verde
1 teentje Knoflook
1 eetlepel Olijfolie
400 g Gewassen (baby) spinazie
40 g Kruidenkaas
Peper en zout

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik de airfryer.
-Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Leg de kabeljauwhaasjes op een ovenbestendig plaatje met bakpapier.
-Smeer de pesto op de kabeljauwhaasjes.
-Bak de vis +/- 8 minuten in de voorverwarmde oven of +/- 6 minuten in de airfryer op 175 graden.
-Warm de olie in een wok en pers het teentje knoflook boven de wok.
-Fruit de knoflook 1 minuut en voeg dan de spinazie toe. Dit zal niet in 1 keer passen, maar spinazie slinkt snel dus kun je er steeds een beetje aan toevoegen.
-Roerbak de spinazie tot alles geslonken is.
-Voeg kruidenkaas, peper en zout toe.
-Giet de penne in een zeef en roer ze door het spinaziemengsel.
-Verdeel de pasta over de borden en leg er de kabeljauwhaasjes op.

Voedingswaarde per portie

450 kcal

17 g vet

35 g koolhydraten

8 g vezels

35 g eiwit