Doorzetten is niet altijd makkelijk. Je wilt wel, maar doet het niet. Vaak houden beperkende gedachten/overtuigingen jou tegen: “Het lukt nooit. Ik kan het niet. Het is te moeilijk. Ik ben stom. Het gaat te langzaam. Waarom zou ik het doen als ik toch ga falen?”. Ook perfectionisme en angst om te falen kan je tegenhouden om door te zetten. Een ander belangrijk punt is, dat je niet hebt geleerd hoe om te gaan met frustraties en tegenslagen waardoor je geneigd bent snel op te geven of in je impulsiviteit te snel met iets nieuws begint zonder een goede voorbereiding.

Doorzetten betekent in beweging komen. Denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Volhouden, ook wanneer het niet meteen lukt. Niet morgen, maar nu.
Om kunnen gaan met frustraties en tegenslagen. Vertrouwen dat het je gaat lukken en dat wat je nog niet kan, kunt leren. Een positieve instelling. Soms betekent doorzetten “het roer om”. Doorzetten geeft zelfvertrouwen. Je leert dat je op jezelf kunt vertrouwen dat dingen lukken die lastig zijn. Doorzetten is één van de grootste voorwaarden om te komen tot een gelukkiger leven.

Heb jij moeite om jouw doel te bereiken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij helpen je graag!