Gedragsverandering is een reis die begint met het ontwikkelen van nieuwe gewoontes. Deze gewoontes vormen de bouwstenen van de verandering die je wilt zien in je leven.

Maar waarom is het zo moeilijk om nieuwe gewoontes te ontwikkelen en oude, niet-werkende gewoontes achter te laten? Laten we duiken in de essentie van gedragsverandering en de sleutel tot succes: de interne dialoog.

De “Waarom” is het belangrijkst
Het startpunt van gedragsverandering ligt in het helder definiëren van het waarom. Waarom wil je deze verandering? Welke impact maakt deze verandering op mijn leven, mijn gezondheid, mijn gezin, mijn geluk? Waarom is het de moeite waard om nieuwe gewoontes te ontwikkelen? Wanneer je een krachtig waarom hebt, wordt de ‘hoe’ automatisch minder problematisch. Het waarom fungeert als brandstof, voortstuwend door moeilijke momenten en tegenslagen.

Stel, je wilt een gezondere levensstijl aannemen. Het waarom hierachter kan zijn: 
– Ik wil meer energie hebben om leuke dingen te doen met mijn kinderen
– Ik wil een voorbeeld zijn voor mijn gezin
– Ik wil lekkerder in je vel zitten en gelukkiger zijn.
– Ik wil weer trots zijn op mijzelf en blij zijn als ik in de spiegel kijk

If the WHY is powerful, the HOW is easy

De strijd met oude gewoontes
Naast het aanleren van nieuwe gewoontes is het noodzakelijk om af te rekenen met de oude, niet-werkende gewoontes. Dit is waar de interne dialoog een cruciale rol speelt. Wanneer tegenslagen optreden, begint er een gesprek in je hoofd, gevuld met redenen en excuses die je proberen te overtuigen om op te geven.

Stel, je probeert te stoppen met uitstelgedrag. Op een dag heb je het druk en voel je de neiging om taken uit te stellen. De interne stem begint te fluisteren: “Je hebt al zoveel gedaan vandaag, je verdient een pauze.” Het is dit interne gesprek dat bepaalt of je doorzet of toegeeft aan oude gewoontes.

Controle over jouw innerlijke stem is controle over je leven!
Het verkrijgen van controle over deze interne stem is de sleutel tot gedragsverandering. Het is een proces van bewustwording, zelfreflectie en het ontwikkelen van weerbaarheid tegenover excuses. Erken de stem, maar laat deze niet de overhand krijgen.

Vraagstuk / Huiswerkopdracht
Wat zijn de interne gesprekken en excuses waar jij te vaak aan toegeeft, waardoor het niet lukt om blijvend resultaat te boeken? Analyseer jouw eigen interne dialoog en identificeer patronen die je belemmeren. Hoe kun je deze excuses ombuigen naar positieve, motiverende gedachten?

Gedragsverandering is een reis die diep geworteld is in het begrijpen van jezelf en het overwinnen van interne obstakels. Door bewust te worden van je interne dialoog, hier controle over te krijgen en deze positief te sturen, leg je de basis voor blijvende verandering in je leven.

Het 12 weken FIT Project
Het 12 weken FIT Project is hét groepsprogramma wat niet alleen focust op de wat, maar vooral focust op wie jij moet zijn. Wie moet jij zijn om tijdelijk resultaat om te zetten in een blijvende leefstijl. Dit betekent dat we ingaan op wie jij bent, hoe jij omgaat met tegenslagen, hoe jij omgaat met afspraken richting andere – maar ook richting jezelf. Want welk programma je ook volgt, welk dieet je ook besluit te hanteren, aan het einde van het programma blijft er maar één ding over: en dat is wie jij bent ! 

 

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.