Integriteit is een fundamentele factor voor het behalen van persoonlijk succes.

Het begrip integriteit kan worden onderverdeeld in twee essentiële aspecten: externe integriteit en interne integriteit. Het belang van integriteit ten opzichte van anderen is voor velen duidelijk, maar het belang van integer zijn naar jezelf wordt vaak onderschat. Toch heeft dit aspect een diepgaand effect op je persoonlijke groei en succes.

Externe integriteit, ofwel integriteit ten opzichte van anderen, omvat het nakomen van afspraken, eerlijkheid en betrouwbaarheid in je relaties en verplichtingen naar anderen. Het is de hoeksteen van elke succesvolle samenwerking en speelt een cruciale rol in het opbouwen van vertrouwen.

Maar wat vaak over het hoofd wordt gezien, is interne integriteit – het nakomen van beloftes en afspraken die je met jezelf maakt.

Wanneer we onszelf beloften doen, zoals het najagen van doelen, het oppakken van een gezonde leefstijl, gezond eten, regelmatig sporten of het oppakken van een nieuwe hobby, lijkt het gebrek aan interne integriteit in eerste instantie weinig gevolgen te hebben. We gebruiken uitdrukkingen als “ik hoop dat het lukt” of “ik ga het proberen,” waardoor we onszelf ruimte geven om onze eigen toezeggingen te ondermijnen. Dit kan schadelijk zijn voor ons zelfvertrouwen en de kracht om persoonlijke successen te creëren.

Wanneer we herhaaldelijk afspraken met onszelf schenden, creëren we een patroon van falen in onze eigen perceptie.

We verliezen het vertrouwen in onze capaciteiten en worden minder geneigd om vastberaden te zijn bij het nastreven van doelen. Onze eigen beloften worden holle woorden, en het geloof dat we kunnen bereiken wat we willen, begint af te brokkelen.

Aan de andere kant, als we interne integriteit creëren door vast te houden aan de toezeggingen die we aan onszelf doen, versterken we ons zelfvertrouwen. Elke kleine overwinning, elke belofte die we nakomen, bouwt aan een positief zelfbeeld en een gevoel van eigenwaarde. Het “ik zal het proberen” wordt “ik ga het doen,” en de “hoop” wordt vervangen door geloof in ons eigen kunnen.

Kortom, integriteit is niet alleen van toepassing op onze interacties met anderen, maar heeft ook diepgaande gevolgen voor ons persoonlijke succes. Het nakomen van de afspraken die we met onszelf maken is cruciaal voor het opbouwen van zelfvertrouwen en het vertrouwen in ons eigen kunnen. Het begint met kleine stappen en het nakomen van de beloften die we aan onszelf doen.

Dus, wees integer, niet alleen naar anderen, maar ook naar jezelf. Het is de sleutel tot het ontgrendelen van je volledige potentieel en het bereiken van persoonlijk succes.

Gratis en vrijblijvend kennismaken? 

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie en kijken welke aanpak het beste bij jou past. Al meer dan 350 mensen gingen jou voor! 

– Wil je weten wat Personal Training voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis Personal Training Try-out.
– Ben je klaar voor een uitdagende Bootcamp Training? Doe dan een Gratis Proefles!
– Wil jij met het 12 weken FIT Project naar een gezonde en krachtige leefstijl? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.